Menu

Canon predstavil bezzrkadlovku EOS M200

  • Napísal(a) 
  • Čítať 1832 krát
  • Tlač
  • E-mail

Obľúbený fotoaparát M100 od Canon sa dočkal svojho nástupcu. Novinka pokračuje v zabehnutom číslovaní a oproti svojmu predchodcovi dostala zdokonalený systém ostrenia, podporu videa v 4K rozlíšení a rýchlejší procesor. Upravené používateľské rozhranie je podobné smartfónom a má pomôcť pri prechode z fotenia mobilom na vyššiu úroveň.

Na displeji sa preto zobrazujú pokyny, tipy a odporúčania ako dosiahnuť čo najlepší záber. Zariadenie tak bude určené predovšetkým pre amatérov, ktorí doteraz na fotenie používali len smartfón. Základom je snímač formátu APS-C s rozlíšením 24,1 MPix, sme preto celkom zvedavý na výkon v horších svetelných podmienkach.

O tú by sa mal starať obrazový procesor Canon DIGIC 8, ktorý redukuje šum na výsledných fotografiách. Citlivosť senzora je v rozsahu ISO 100 – 25600, s možnosťou rozšírenia na ekvivalent 51200. Procesor bude pomáhať aj pri zhotovovaní videa, s M200 to pôjde až do 4K rozlíšenia a podporované je aj časozberné video v rovnakom rozlíšení.

01 EOS M200

Ostrenie má na starosti systém Dual Pixel CMOS, vyvinutý spoločnosťou Canon. Táto technológia zabezpečuje profesionálny vzhľad videí a fotografií tým, že udržuje pohybujúce sa objekty ostré na príjemne rozostrenom pozadí. To umožňuje robiť napríklad pôsobivé momentky z večierkov, festivalov alebo koncertov aj pri nízkej hladine osvetlenia – automatické ostrenie funguje až do úrovne -4 EV. Funkcia detekcie očí automaticky udržuje zaostrenie na oči fotografovanej osoby, a pomáha tak zachytiť prirodzený výraz tváre.

Displej je dotykový a výklopný o 180° takže ani s kompozične zvládnutými autoportrétmi nebude problém. M200 má ako prvý EOS v režime videa umiestnené tlačidlo pre spustenie nahrávania priamo na dotykovom displeji, takže aj natáčanie videoblogov bude o čosi jednoduchšie. A video si urobíte aj vo vertikálnej orientácii, takže môžete cez smartfón publikovať rovno na Instagram. V softvérovej výbave nechýbajú kreatívne filtre a špeciálne efekty.

05 EOS M200

Bajonet EOS M200 podporuje objektívy radu EF-M, aktuálne je v ponuke celkom široké množstvo skiel od širokouhlých až po teleobjektívy. S adaptérom EF-EOS M fotoaparát podporuje celú ponuku objektívov EOS.

Nezabudlo sa ani na komunikáciu so smart zariadeniami, ktoré sa dajú pripojiť cez Wi-Fi alebo Bluetooth. Prostredníctvom aplikácie Canon Camera Connect pre iOS a Android je možné pripojiť aj smartfón a cez jeho displej si zhotovené fotografie prezerať, sťahovať či priamo zdieľať.

Canon EOS M200 bude k dispozícii na našom trhu od októbra v čiernej a bielej farbe. Odporúčanú cenu zatiaľ nepoznáme.

Zdroj: TS Canon

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013