Menu

Cubot Manito je dobre vybavený smartfón za facku

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2963 krát
  • Tlač
  • E-mail

Nájsť lacný smartfón so slušnou výbavou dnes nie je až taký problém. No aj medzi neznámymi značkami sa občas nájde kúsok, ktorý z širokej ponuky vyčnieva. Novinka od Cubot je určená pre zákazníkov citlivých na cenu, no vyžadujúcich viac než len základnú výbavu. Cubot pritom rozhodne nepatrí medzi výrobcov, ktorých by ste sa mali báť.

Čínske telefóny už dávno nie sú tie nekvalitné plastové škatuľky s kratučkou životnosťou, ako pred pár rokmi. Mnoho značiek už smartfóny nielen skladá, ale investuje aj do vývoja a prináša vlastné riešenia výroby či konštrukcie. Cubot síce nepatrí medzi inovačných lídrov ani na ázijskom trhu, ale dokáže ponúknuť dobre vybavené zariadenia s veľmi slušnou kvalitou. Skvelým príkladom je päťpalcová novinka Manito, ktorá v predpredaji stojí len 90 dolárov.

cubot manito 1

Ponúka pritom viac, než by sa pri pohľade na cenovku mohlo zdať. Zadný plastový kryt s textúrou uľahčuje držanie smartfónu v jednej ruke, čomu napomáha aj ideálny päťpalcový formát. Tuhosť zabezpečuje kovový rám a displej chráni krycie sklo so zaoblenými okrajmi. Full HD rozlíšenie v tejto cenovej kategórii by bolo veľkým unikátom, takže Cubot siahol po IPS paneli s rozlíšením 1280×720 bodov.

Základom sa stal čipset MediaTek MTK6737, ktorý postupne nahrádza evergreen lowend smartfónov v podobe MTK6735. Oproti svojmu predchodcovi prináša mierne vyšší výkon pri rovnakej frekvencii, výkonnejší grafický adaptér a lepšiu správu napájania. SoC tak ponúkne štvoricu jadier taktovaných na 1,36 GHz, GPU Mali T720 MP2, plnú podporu našich LTE sietí a rozumie si aj s 256 GB microSD kartami.

cubot manito 2

Predinštalovaný Android vo verzii 6.0 bez výraznej grafickej nadstavby má k dispozícii 3 GB operačnej pamäte, vnútorné úložisko ponúkne kapacitu 16 GB. Fotoaparát nie je ťažiskovým prvkom smartfónu, a tak tu nachádzame zatiaľ neznámy čip od Samsung s fyzickým rozlíšením 8 MPix, interpolovaným na 13 MPix. Predný fotoaparát má fyzické rozlíšenie len 1,3 MPix (5 MPix interpolovane) takže bude skôr do počtu.

Cubot Manito má slot pre jednu micro SIM a jednu nano SIM kartu, microSD karta má vlastný slot, všetky tri sa nachádzajú pod odoberateľným plastovým zadným krytom, rovnako ako akumulátor s kapacitou 2350 mAh. Ten by mal bez problémov poháňať nenáročný hardvér počas celého náročného dňa, pri menej intenzívnej prevádzke by to mohol potiahnuť do druhého večera.

Novinka je aktuálne v predpredaji za zvýhodnenú sumu 89,99 USD, čiže asi za 80 EUR, eshop začne s odosielaním predobjednávok koncom októbra.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013