Menu

Fractal Design rozširuje ponuku vodných AIO setov

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2823 krát
  • Tlač
  • E-mail

U nás obľúbený výrobca skriniek, zdrojov a komponentov chladenia mal doposiaľ v ponuke dva modelové rady all-in-one setov vodného chladenia. V tej novšej, ktorá sa volá Celsius, bol doposiaľ osamotený len jeden model. Teraz mu bude robiť spoločnosť model s 360-kovým radiátorom, Celsius S36.

All-in-one set v najväčšom štandardizovanom formáte tak pribudol aj do série Celsius. Nový S36 má potenciál bezpečne chladiť aj pretaktované výkonné procesory s príkonom vysoko nad navrhnutým TDP. Jedným z hlavných lákadiel série Celsius je použitie odhlučňovacích materiálov a výkonného čerpadla s keramickým ložiskom, vďaka čomu je chladenie účinné no zároveň veľmi tiché. Rýchlosť čerpadla je regulovaná v reálnom čase podľa teploty chladiacej kvapaliny a vďaka podpore PWM je možné jeho túto reguláciu prispôsobiť podľa vlastných potrieb.

fractal design celsius s36 3

Na 403 mm dlhom hliníkovom radiátore sa nachádza trojica ventilátorov Dynamic X2 GP-12 s PWM reguláciou v rozsahu 500 – 2000 ot./min. Pri plnej rýchlosti vydávajú hluk 32.2 dB(A), čo určite nie je málo, no s prietokom 148,8 m3/h a v kombinácii s prenosom tepla kvapalinou má chladič Celsius S36 veľmi vysoký potenciál. Procesor vyššej triedy na základných frekvenciách zvládne s prehľadom aj na najnižších otáčkach, takže sa stáva vhodným kandidátom aj do tichých zostáv vo veľkých skrinkách.

fractal design celsius s36 1

Zaujímavosťou je integrovaný ovládací hub pre ventilátory, ktorý sa nachádza priamo na radiátore kitu. Ušetríte si tak množstvo starostí s vedením káblov od radiátorov a poriadok v skrinke sa bude dať dosiahnuť o čosi jednoduchšie. Hoci sa jedná o uzatvorený AIO kit, fitingy na radiátore používajú štandardné G¼“ závity, takže je celý chladič jednoducho servisovateľný a rozšíriteľný o ďalšie prvky aj v budúcnosti. Pridanie bloku pre grafickú kartu tak bude podstatne jednoduchšou úlohou.

fractal design celsius s36 4

Celsius S36 je kompatibilný so všetkými aktuálnymi socketmi od Intel i AMD, vrátane LGA 115 či AM4. V našich eshopoch je zatiaľ v predobjednávkach, cena je zatiaľ veľmi atraktívna a pohybuje sa okolo hranice 140 EUR.

Zdroj: TS Fractal Design

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013