Menu

motorola one fusion+ je lacným fotosmartfónom

  • Napísal(a) 
  • Čítať 1768 krát
  • Tlač
  • E-mail

Smartfóny s logom motorola na chrbte v posledných rokoch prinášajú skvelú výbavu, užitočné inovácie a dobrú cenu. Oslovujú tak tých, ktorí chcú moderný telefón a pritom nemajú chuť investovať do vlajkových lodí. Ďalším zaujímavým kúskom v ponuke je motorola one fusion+.

Výrobca sa snaží novinku zacieliť na mladých záujemcov, ktorí ocenia jednoduchý dizajn a fotoaparát je pre nich jedným z najdôležitejších prvkov výbavy. motorola one fusion+ je vybavená systémom štyroch kamier, pričom najväčším ťahákom je hlavný fotoaparát so 64 MPix senzorom. Využíva technológie Quad Pixel a Night Vision, ktoré pomáhajú efektívnejšie využiť dostupné svetlo a zlepšiť tak ostrosť výslednej fotografie aj za zlých podmienok.

Zvyšná trojica fotoaparátov už má podstatne nižšie rozlíšenie; ultraširoký fotoaparát s uhlom záberu 118° ponúka 8 Mpix, makrofotoaparát 5 MPix a senzor hĺbky štandardné 2 MPix. Drobnou technologickou vychytávkou je motorizovaný výsuvný predný fotoaparát so 16 MPix rozlíšením.

Zdá sa, že dobrým argumentom pre kúpu budú aj ďalšie prvky výbavy. Napríklad displej s uhlopriečkou 6,5“ a pomerom strán 19.5:9. IPS panel ponúkne rozlíšenie 1080×2340 bodov, takže bude dostatočne jemný a farebne verný, čomu napovedá aj certifikácia pre HDR10. Filmy a videá si tak užijete naplno, dojem dotvorí konečne aj reproduktor, na ktorom si vraj výrobca dal záležať a má ponúknuť širší rozsah vrátane plnších basov.

topka

Zaujímavým detailom, ktorý sa začína objavovať na viacerých smartfónoch nižšej strednej triedy je aj dedikované tlačidlo pre Google Asistenta na boku zariadenia. Do pomerne veľkého tela smartfónu sa vmestil akumulátor s kapacitou 5000 mAh, ktorý by mal vydržať na jedno nabitie dva dni. Túto métu pomáha dosiahnuť aj úsporný čipset Qualcomm Snapdragon 730 vyrobený 8 nm procesom, s ôsmimi jadrami a grafickým adaptérom Adreno 618. Android vo verzii 10 dostane 128 GB úložisko no predovšetkým 6 GB operačnej pamäte, čo je v tejto triede ešte stále nadštandardom.

Ak ste mali smartfóny od motorola v obľube aj preto, že používali čistý Android, tak sa pripravte na asi najväčšiu zmenu. one fusion+ prichádza s vlastným používateľským rozhraním My UX, ktoré v sebe integruje všetky Moto Zážitky a celý rad prispôsobiteľných funkcií. Rozhranie má byť aj po vizuálnej stránke plne konfigurovateľné, vrátane animácie snímača odtlačkov prstov.

Novinka je od dnešného dňa dostupná zatiaľ len v Poľsku, no v najbližších dňoch sa dostane na trhy ďalších európskych krajín za odporúčanú cenu 299 EUR. Na Slovensku bude dostupná od začiatku júla.

Zdroj: TS Lenovo

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013