Logo
Vytlačiť túto stránku

Myš MM710 od Cooler Master váži len 53 gramov

Myš MM710 od Cooler Master váži len 53 gramov

Spoločnosť Cooler Master poznáme predovšetkým ako výrobcu počítačových skriniek a chladičov, no už dlhšiu dobu funguje aj v segmente periférií. Novinkou v práve tejto časti ponuky je MM710, ktorá sa stáva najľahšou myšou s logom CM na chrbte.

 

To čo zaradzuje MM710 do mušej váhy je špeciálne perforované telo z odľahčeného plastu. Kryty so vzorom včelích plástov redukuje spotrebu materiálu, pre zachovanie tuhosti však bolo potrebné upraviť vnútorné usporiadanie myši. Napríklad samotný plošný spoj, ktorý nesie elektroniku myši je prachu a vode odolný, keďže je viac exponovaný vplyvom okolia. Ľahšia myš kladie menší odpor ruke, čo je veľkou výhodou v rýchlych FPS hrách, keďže umožňuje skrátiť reakčnú dobu pohybu ruky. Síce len o chlp, ale práve takéto „myšie chlpy“ v online hrách môžu rozhodovať.

Hernej myši nesmie chýbať kvalitný senzor a spínače. Cooler Master MM710 je postavená okolo optického senzoru PixArt 3389, s citlivosťou až do 16 000 DPI. Konfigurácia senzora prebieha prostredníctvom prehľadnej aplikácie. V nej je možné upraviť aj nastavenia dvojice bočných tlačidiel, v prípade ľavého a pravého tlačidla Cooler Master zvolil kvalitné Omron spínače.

Cooler Master MM710

Tvarovo myš vychádza z ergonomicky veľmi vydareného modelu MasterMouse S a najviac bude vyhovovať hráčom, ktorý preferujú držanie v štýloch claw a palm. Myš je dodávaná s vylepšenými slidermi, ktoré sú z 95% zhotovené z polytetrafluóretylénu. Tento materiál zo skupiny teflónov ponúka veľmi nízky koeficient priľnavosti a trenia, vďaka čomu sa myš bude po podložke kĺzať s ľahkosťou adresujúcou jej nízkej hmotnosti.

Cooler Master MM710 bude na našom trhu k dispozícii začiatkom októbra s odporúčanou cenou 54 EUR.

Zdroj: TS CoolerMaster

© 2015 PCNews.sk