Logo
Vytlačiť túto stránku

SteelSeries uvádza dve nové herné klávesnice a myš

SteelSeries uvádza dve nové herné klávesnice a myš

SteelSeries - jedna z najvýznamnejších značiek na progamingovom trhu osviežuje svoju ponuku. Myš Rival 3 zaujme predovšetkým svojím vyhotovením, novým senzorom a nízkou cenou, klávesnica Apex 3 zasa odolnosťou voči vode a Apex 5 použitím kombinovaných mechanicko-membránových spínačov.

 

Začnime najlacnejším spomedzi novopredstavených modelov. Herná myš SteelSeries Rival 3 patrí medzi ľahké symetrické myši vhodné pre pravákov i ľavákov. Dizajn sa stáva čoraz viac dôležitým a novinka zapadne do hernej výbavy aj vďaka RGB podsvieteným logom a netradične aj tenkou linkou tiahnucou sa okolo obvodu spodnej strany myši.

SteelSeries Rival3

Vysoká odolnosť a trvácnosť by mala byť zaručená vďaka použitiu vysoko trvanlivého polyméru, ktorého výhodou je aj to, že je ľahký. Rival 3 tak váži len 77 gramov. Optický senzor vznikol v domácej kuchyni SteelSeries v spolupráci so známym výrobcom PixArt. Nový senzor TrueMove Core by mal byť veľkým kvalitatívnym pokrokom v tejto cenovej hladine.

Kľúčovými parametrami je rozlíšenie 8500 DPI a najmä sledovanie pohybu jedna k jednej, takže každý pohyb myši je presne reprezentovaný pohybom kurzora na obrazovke.

Myš je osadená spínačmi, ktoré vydržia až 60 miliónov stlačení. Sú to presne tie isté spínače, ktoré boli použité v mnohými recenziami velebenej myši Rival 650. Ako to už pri herných myšiach býva dobrým zvykom, aj Rival 3 dokáže do integrovanej pamäte uložiť päť profilov nastavení.

Najlepšou správou je však odporúčaná cena, za Rival 3 si SteelSeries pýta skromných 39,90 EUR, čo je veľmi konkurencieschopná suma.

Lacnejšia z dvoch klávesníc má označenie Apex 3 a mala by byť dobrým doplnkom k vyššie spomenutej myši. Pýši sa stupňom krytia IP32 a bez problémov prežije poliatie tekutinou. Ide o plnoformátovú klávesnicu so štandardným rozložením kláves a podporou technológií, s ktorými sme sa doteraz stretávali najmä pri vyšších modeloch výrobcu.

SteelSeries Apex3

RGB podsvietenie je realizované v desiatich zónach, klávesnica podporuje anti-ghosting a spolieha sa na nové tiché spínače s nízkym trením a životnosťou viac ako 20 miliónov stlačení. Pribalená je aj odnímateľná magnetická podložka pod zápästia. V pravom hornom rohu sa nachádza multimediálne tlačidlo a stláčateľný skrolovací valček. Aj tu je cena veľmi atraktívna, SteelSeries Apex 3 stojí 79,99 EUR.

Do vyššej triedy to má namierené klávesnica s označením Apex 5. Osadená je hybridnými spínačmi, ktoré kombinujú to najlepšie zo svetov membránových a mechanických klávesníc. Sú odolné, no zato s jasnou spätnou väzbou a prstom dávajú podobnú istotu ako štandardné MX Blue mechanické spínače.

SteelSeries Apex5

Výbava je aj tu nadštandardná, minimálne pokiaľ sa bavíme o konkurenčných modeloch v danej cenovej kategórii. Telo je vyrobené z leteckého hliníka nechýba jej OLED displej, či RGB podsvietenie každej klávesy zvlášť. Aj tu je pribalená pohodlná magnetická podložka pre zápästia. Integrovaný displej je plne konfigurovateľný.

Môže slúžiť na zobrazovanie údajov z podporovaných hier ako sú napríklad CS:GO alebo Dota2, ale aj informácie z aplikácií TIDAL, Discord a ďalších. Prípadne si na ňom zobrazte vlastné GIF obrázky a klávesnicu viac personalizujte.

Odporúčaná cena SteelSeries Apex 5 je 129,99 EUR a rovnako ako Apex 3 a Rival 3 je už v ponuke aj na našom trhu.

Zdroj: TS SteelSeries

© 2015 PCNews.sk