Menu

Razer predstavuje Projekt Valerie

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 3312 krát
  • Tlač
  • E-mail

Prvý herný notebook na svete, ktorý je vybavený troma samostatnými displejmi G-SYNC, chce osloviť tých najnáročnejších hráčov s poriadne plnou peňaženkou.

Systém s kódovým označením "Projekt Valerie" je prvým prenosným notebookom na svete, ktorý má zabudované tri monitory. Zostava 17,3-palcových displejov 4K IGZO využíva technológiu NVIDIA G-SYNC, ktorá zaisťuje tú najplynulejšiu snímkovú frekvenciu a hranie v  režime 180-stupňového zobrazenie NVIDIA Surround View. Používatelia, ktorí sa živia kreatívne prácou na počítači, sa môžu tešiť na 100-percentnú presnosť farieb podľa Adobe RGB a najväčšiu obrazovú plochu, akou sa kedy mohol  samostatný počítač pochváliť.

Projekt Valerie používa automatický rozmiestňovací mechanizmus, vytvorený priamo spoločnosťou Razer. Každý displej sa mechanicky odsunie od hlavnej obrazovky na svoju pozíciu, príprava pred spustením je teda pre užívateľov veľmi jednoduchá. A keďže sú dodatočné monitory zabudované priamo do notebooku, odpadajú problémy s prepojovaním množstvo káblov známe z tradičných stolných viacmonitorových zostáv. Výsledkom je čisté herné a pracovné prostredie s jednoduchou údržbou.

Prezentovaný systém si napriek trojici monitorov zachováva charakteristický dizajn Razeru. Telo z CNC hliníka typu "unibody" je vysoké len 3,8 cm a celé zariadenie váži menej ako 5,5 kg. Napájací adaptér je oveľa menší, než býva pri podobných systémoch zvykom, čo ešte viac umocňuje celkovú mobilitu Projektu Valerie. Projekt Valerie využíva jedinečný systém správy tepla, ktorým sú notebooky od Razeru preslávené. Odparovaciu komoru dopĺňa špeciálne upravený vetrák a tepelné výmenníky, ktoré sa starajú o rozptyl tepla do priestoru.

Podobne ako najnovšie systémy od Razeru, disponuje aj Projekt Valerie čipom NVIDIA GeForce GTX 1080, ktorý prekračuje minimálne hardvérové požiadavky pre HTC Vive a Oculus Rift, čo z tohto prototypu robí najmobilnejšie zariadenie pripravené pre VR, ktoré využijú nadšenci aj vývojári.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013