Menu

Smart náramok môže byť lacný a pritom užitočný

  • Napísal(a) 
  • Čítať 4582 krát
  • Tlač
  • E-mail

Ak sa plánujete v nadchádzajúcich teplých večeroch dostať do formy, a tým nemyslíme v reštauračnom segmente, možno vás budú zaujímať aj nejaké dáta. Namerané hodnoty sú zaujímavým motivujúcim prvkom a vhod sa preto hodí smart náramok so sledovaním aktivity.

Čo však motivačne pôsobiť nemusí, je cena. Náramky renomovaných značiek u nás začínajú na stoeurovej hranici a s pribúdajúcimi funkciami, napríklad sledovaním srdcového tepu sa posúvajú ešte vyššie. Ak vám chýba ochota investovať, no nechýba snaha sledovať ako sa fyzicky zlepšujete, môžete skúsiť niektorý z náramkov ázijských výrobcov.

sma band 1

Jednou z noviniek je náramok od spoločnosti SMA. Je tvarovo jednoduchý, nenápadný no pritom ponúka množstvo zaujímavých funkcií, o ktorých sa dá dokonca povedať, že sú aj užitočné.

Náramok je plne odolný voči vode, má krytie IP67. OLED dotykový displej s dobrou čitateľnosťou na ostrom slnku sa rozsvieti po otočení zápästím, čiže pri pohybe rukou, ktorý urobíte ak sa chcete pozrieť na hodinky. Akumulátor s kapacitou 90 mAh síce pôsobí komicky, no tak nenáročné zariadenie dokáže poháňať počas celého týždňa na jedno nabitie. Náramok je kompatibilný s Androidom 4.3 a vyšším a iOS 7.0 a vyšším.

SMA-BAND dokáže monitorovať srdcovú činnosť a okrem zaznamenávania krokov a prejdenej vzdialenosti sleduje aj aktivitu počas spánku a zobudí vás v požadovanú dobu svojim vibráciami. Nimi upozorní aj na prichádzajúci hovor či správu, ale aj na to, že už pridlho sedíte za stolom a bolo by dobré sa prejsť. Nastaviť sa dajú denné ciele, po ich splnení sa zobrazí notifikácia a náramok dá použiť aj ako spúšť pre fotoaparát pripojeného smartfónu.

sma band 3

Zaujímavým detailom je viacfarebná notifikačná LED, ktorá svojou farbou reprezentuje zmeškaný hovor, ale aj typ cvičenia či čas, kedy začínate spaľovať tuky. Samozrejme, náramok tieto aktivity odhaduje na základe údajov z akcelerometra a nameraného pulzu, no ako ilustrácia a motivačný prvok to za tie peniaze celkom stojí. Smart náramok od SMA zoženiete za zhruba 25 EUR.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013