Menu

Sound Blaster už aj na konzolách vďaka Creative G3

  • Napísal(a) 
  • Čítať 1786 krát
  • Tlač
  • E-mail

Spoločnosť Creative ohlásila vydanie prenosného herného USB DAC prevodníka so zosilňovačom. Nový Sound Blaster G3 je pokračovateľom tridsaťročného vývoja zvukovej technológie Sound Blaster a priamo podporuje herné konzoly PS4 a Nintendo Switch.

 

Novinka má malé rozmery a hmotnosť len 32 gramov, takže ani pri prenosných konzolách nebude predstavovať priveľkú záťaž navyše. Sound Blaster G3 je kompatibilný aj s PC a Mac, vieme si ho preto predstaviť aj ako fajn príslušenstvo pre herné notebooky. Je vybavený 24 bitovým zvukom s vysokým rozlíšením pri DNR 100 dB a dokáže nakŕmiť aj slúchadlá s impedanciou až do 300 ohmov. Na PC a Mac počítačoch poskytne diskrétny 7.1 kanálový zvuk a aj do dvojkanálových slúchadiel dokáže namiešať 7.1 kanálový virtualizovaný priestorový zvuk. Integrovaný Sound Blaster modul zasa vylepší zvukový zážitok, pridá mu šírku a zvýrazní detaily potrebné pri dlhých herných seansách.

SBG3

Novinkou je aj podpora funkcie GameVoice Mix, navrhnutou na zabezpečenie plynulých a bezproblémových rozhovorov v hrách. Hlasitosť zvuku a rozhovoru je možné upravovať pomocou rolovacieho kolieska, takže komunikácia je jednoduchšia a úrovne hlasitosti sa dajú prispôsobovať v reálnom čase. Drobný cheating môže pre niekoho predstavovať prispôsobiteľný ekvalizér Footsteps Enhancer. Ten vylepšuje zvuky krokov a pomáha určiť polohu súpera. Ekvalizér obsahuje prednastavené profily pre obľúbené hry ako sú Fortnite, Call of Duty: Infinite Warfare, či Overwatch.

G3 8 bg

Ovládanie zariadenia je najjednoduchšie cez mobilnú aplikáciu Sound Blaster Command. Po spárovaní cez Bluetooth sa dá smartfón využiť ako diaľkový ovládač ku G3. V reálnom čase je možné ovládať hlasitosť či parametre zvuku bez toho, aby bolo potrebné rozohranú hru zminimalizovať či opustiť. Pre PC a Mac je aplikácia plnohodnotná tak, ako ju poznáme z ďalších produktov série Sound Blaster.

Sound Blaster G3 sa k počítaču a konzolám pripája USB-C konektorom, ktorý zároveň zabezpečuje aj jeho napájanie. V balení sa nachádza aj redukcia na štandardný USB-A konektor. Prevodník je už k dispozícii na webe výrobcu za celkom atraktívnu cenu 59,99 EUR.

Zdroj: TS Creative

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013