Menu

Telekom má vlastnú folklórnu televíznu stanicu

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2536 krát
  • Tlač
  • E-mail

Spoločnosť Slovak Telekom začala exkluzívne pre zákazníkov Magio televízie vysielať novú stanicu Folklorika. Zameraná je predovšetkým na slovenský folklór a od 1. júna prináša viac ako 16 pravidelných relácií o ľudovej hudbe a tancoch.

Pre Telekom je to už ôsmy exkluzívny televízny kanál. S ponukou unikátneho vysielania začalo Magio so športovou stanicou DIGI Sport, ktorá v súčasnosti funguje už na piatich kanáloch. Pre deti je určený Ťuki TV s rozprávkami v slovenčine, Magio infokanál zasa vysiela záznamy koncertov a obsah slow TV.

Vysielanie novej stanice pozostáva z šestnástich tematických relácií, ktorých obsahom nebudú len ľudové tance, ale napríklad aj relácia z Vojvodiny, profily pamätníkov a nositeľov tradícií, história folklóru, príslovia, pranostiky, svetové slovenské unikáty, tradičná kuchyňa, drevené chrámy a sakrálne stavby zo Zoznamu svetového dedičstva UNESCO, folklórna zábava pre deti, ľudová móda a ďalšie. Celkovo to vyzerá na zaujímavú ponuku a Folklorika rozhodne nebude len o donekonečna sa opakujúcich ľudovkách.

Telekom tak nadviazal na úspech formátu Zem spieva, ktorý sa stal divácky i komerčne unikátnym projektom. Za Folklorikou stojí rovnaký producent, Peter Ňuňéz, ktorý projekt vytvorený pôvodne pre vojvodinských Slovákov rozšíril do osobitnej folklórnej stanice. Od Folkoriky operátor očakáva zaujímavé divácke podiely a zásah aj do širšej časti publika než len tej, ktorá je zameraná výhradne na folklór.

Zdroj: TS Telekom

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013