Logo
Vytlačiť túto stránku

Telekom má vlastnú folklórnu televíznu stanicu

Telekom má vlastnú folklórnu televíznu stanicu

Spoločnosť Slovak Telekom začala exkluzívne pre zákazníkov Magio televízie vysielať novú stanicu Folklorika. Zameraná je predovšetkým na slovenský folklór a od 1. júna prináša viac ako 16 pravidelných relácií o ľudovej hudbe a tancoch.

Pre Telekom je to už ôsmy exkluzívny televízny kanál. S ponukou unikátneho vysielania začalo Magio so športovou stanicou DIGI Sport, ktorá v súčasnosti funguje už na piatich kanáloch. Pre deti je určený Ťuki TV s rozprávkami v slovenčine, Magio infokanál zasa vysiela záznamy koncertov a obsah slow TV.

Vysielanie novej stanice pozostáva z šestnástich tematických relácií, ktorých obsahom nebudú len ľudové tance, ale napríklad aj relácia z Vojvodiny, profily pamätníkov a nositeľov tradícií, história folklóru, príslovia, pranostiky, svetové slovenské unikáty, tradičná kuchyňa, drevené chrámy a sakrálne stavby zo Zoznamu svetového dedičstva UNESCO, folklórna zábava pre deti, ľudová móda a ďalšie. Celkovo to vyzerá na zaujímavú ponuku a Folklorika rozhodne nebude len o donekonečna sa opakujúcich ľudovkách.

Telekom tak nadviazal na úspech formátu Zem spieva, ktorý sa stal divácky i komerčne unikátnym projektom. Za Folklorikou stojí rovnaký producent, Peter Ňuňéz, ktorý projekt vytvorený pôvodne pre vojvodinských Slovákov rozšíril do osobitnej folklórnej stanice. Od Folkoriky operátor očakáva zaujímavé divácke podiely a zásah aj do širšej časti publika než len tej, ktorá je zameraná výhradne na folklór.

Zdroj: TS Telekom

© 2015 PCNews.sk