Logo
Vytlačiť túto stránku

Telekom priniesol nové, dátovo výhodné paušály ÁNO

Telekom priniesol nové, dátovo výhodné paušály ÁNO

Vo štvrtok, 27. apríla spustil Telekom predaj nových paušálov ÁNO. Prinesú výrazné výhody pre členov skupín Magenta 1, viac dát v 4G sieti a výhodnejšie ceny.

Základom ponuky sa stalo päť programov ÁNO. Všetky sú viac orientované na mobilné dáta a s výnimkou najnižšieho paušálu prinášajú neobmedzené volania do všetkých sietí a neobmedzené SMS. V rámci európskeho roamingu bude môcť zákazník využívať služby zo svojho balíka aj v krajinách EÚ.

V porovnaní s paušálmi Happy sa označenie nijak výrazne nemení, paušály ÁNO dostanú osvedčené prívlastky S, M, L, XL a XXL. Mení sa však ich konštrukcia a predovšetkým objem predplatených dát. Najmenší program S za 10 EUR obsahuje 250 MB dát, 100 minút a poplatok za SMS či MMS vo výške 7 centov. Zaujímavejší je už dvadsaťeurový ÁNO M, v ktorom je predplatených 500 MB dát, hovory a správy do všetkých sietí sú už neobmedzené. Pre moderných používateľov, ktorí chcú mať vo svojom programe aj dostatočný objem dát je určený ÁNO L za 30 EUR. Dáta a správy ostávajú neobmedzené, rozdielom je však až 4 GB predplatených dát. Program ÁNO XL za 40 EUR objem dát zvyšuje na 10 GB. Najvyšší program ÁNO XXL stojí 70 EUR a ponúka neobmedzené volania a správy a 20 GB predplatených dát. Tento program navyše zahŕňa aj 300 minút na volania do SR do Zóny Profi, 200 SMS/MMS zo SR do Zóny Profi a 500 MB dát v Zóne Profi.

S Magentou 1 ešte viac dát

Nové programy ÁNO sa stanú ešte zaujímavejšie ak s nimi vstúpite do skupiny Magenta 1. Ak má zákazník aspoň jednu pevnú a jednu mobilnú službu vo variante M, získa dvojnásobok dát a minút za nezmenenú cenu. S programom ÁNO M tak získa 1 GB dát, pri ÁNO XL to bude až 20 GB dát. V rámci skupiny Magenta 1 stále platí, že jej členovia si volajú navzájom zadarmo.

Neminuté dáta sa prenášajú do ďalšieho mesiaca bez poplatku. Prináša to istú variabilitu vo využívaní dát. Napríklad ak očakávate, že v ďalšom mesiaci strávite dva týždne na chalupe len s mobilným internetom, môžete si už teraz „ušetriť“ dáta do budúceho mesiaca. Pri prečerpaní predplateného objemu dát sa však uplatňuje iný prístup ako tomu bolo v prípade paušálov Happy, kde sa po prečerpaní prenos dát výrazne spomalil. Po novom sa dátová prevádzka celkom zastaví a ďalšie dáta si bude treba prikúpiť.

Doplnkové balíčky

K novému programu ÁNO si budete môcť aktivovať aj doplnkové balíčky dát, hovorov, či SMS a pozmeniť tak charakter svojho programu. Pre všetky paušály je dostupný 1 GB balíček extra dát za 5 EUR pri 24 mesačnej viazanosti, resp. 6 EUR bez viazanosti. Pre programy ÁNO M až XXL aj 2 GB balíček za 6 EUR, resp. 10 EUR. Nechýbajú ani denné balíčky dát, neobmedzený za 4,99 EUR, 1 GB navyše za 1 EUR. Pre najmenší program ÁNO S je na výber aj balíček neobmedzených správ, balíček neobmedzených volaní do sieti Telekom alebo balíček 100 minút do všetkých sietí, každý z nich za 3 EUR.

Novinkou je možnosť aktivácie služby StreamON, vďaka ktorej môže zákazník neobmedzene streamovať audio a video cez podporované aplikácie zo zdrojov ako Deezer, Spotify či YouTube. Dátová prevádzka v aplikáciách sa nezapočítava do spotreby dát z paušálu a platí len pre aplikácie. (napríklad ak budete sledovať video cez aplikáciu YouTube, ak ho budete sledovať cez webový prehliadač, dáta sa budú sťahovať z predplateného balíčku). Cena tejto služby je 8 EUR mesačne pri 24 mesačnej viazanosti, s automatickou obnovou pri kúpe v aplikácii Telekom je cena 10 EUR.

V prípade akciových telefónov a zariadení k programom ÁNO sa systém predaja nemení. Cena telefónu bude rozložená na viaceré poplatky, v prípade drahších zariadení sa platí aj zvýšená prvá splátka v závislosti od výšky programu.

Paušály sa budú dať kúpiť aj bez viazanosti, avšak s vyšším mesačným poplatkom. Pre ÁNO S to bude 12 EUR mesačne, pre ÁNO M 25 EUR, pre ÁNO L 35 EUR, pre ÁNO XL 45 EUR a pre ÁNO XXL 80 EUR.

© 2015 PCNews.sk