Menu

Telekom pripravil pre podnikateľov mobilné platobné terminály

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2339 krát
  • Tlač
  • E-mail

Ďalšia novinka pre podnikateľov pribudla do ponuky magnetového operátora. Telekom predstavil malé mobilné zariadenie mPOS, ktoré umožní malým podnikateľom jednoduché a na náklady nenáročné prijímanie bezhotovostných platieb.

mPOS je malé mobilné zariadenie, veľké asi ako balíček kariet. Po spárovaní s mobilným telefónom funguje rovnako ako klasický platobný terminál a podporuje platobné karty s magnetickým prúžkom, čipom i bezkontaktné platby. Zaplatiť tak budete môcť aj NFC nálepkou alebo smartfónom.

mpos telekom 2

Predajca potrebuje okrem terminálu aj mobilnú aplikáciu na svojom smartfóne, dostupnú pre Android a iOS. Na pripojenie k sieti môže využiť mobilné dáta alebo Wi-Fi pripojenie, objem prenášaných dát je malý takže transakcie budú fungovať aj v oblastiach pokrytých pomalšími typmi pripojenia.

V aplikácii je prehľad všetkých transakcií, ktoré je možné aj okamžite refundovať, v prípade nesprávne zadanej platby, alebo reklamácii tovaru či služby. Doklad o uskutočnení transakcie je možné odoslať na mailovú adresu zákazníka. História platieb sa dá kontrolovať aj cez webové rozhranie. mPOS podporuje najpoužívanejšie platobné karty, MasterCard, Maestro, VISA a VISA Electron.

mpos telekom 3

Služba je vhodná najmä pre malých živnostníkov a drobné služby, lekárov či reštauračné zariadenia, ktorým sa neoplatí prevádzkovať bežné platobné terminály, alebo vyžadujú zvýšenú mobilitu.

O napájanie mPOS zariadenia sa stará integrovaná batéria, ktorá vydrží na jedno nabitie celý deň, v prípade potreby je možné dobiť ho cez microUSB port sieťovým adaptérom, alebo powerbankou. Okrem mobility sú silnou devízou služby aj nízke náklady, dôležité pre malých obchodníkov. Pri mesačných transakciách do hranice 500 EUR sú náklady až o 40% nižšie v porovnaní s bežným platobným terminálom. mPOS nevyžaduje vytvorenie osobitného bankového účtu, obchodník môže platby prijímať na svoj už existujúci účet.

mpos telekom 4

Služba mPOS stojí 11,99 EUR bez DPH mesačne. Pri 24 mesačnej viazanosti získa zákazník zariadenie za jednorazový poplatok 1 EUR bez DPH, poplatky za transakcie sú účtované v závislosti od mesačného objemu transakcií.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013