Menu

Ulefone Vienna je smartfón pre fanúšikov hudby

  • Napísal(a) 
  • Čítať 4146 krát
  • Tlač
  • E-mail

Čas od času sa nájde výrobca, ktorý chce na trhu s telefónmi zaujať orientáciou svojho produktu na fanúšikov hudby. Robili a robia to známe, i menej zvučné značky a jednou z nich je najnovšie aj Ulefone. Novinka dostala meno Vienna, kráča v zaužívaných trendoch značky a prináša aj čosi navyše.

Najväčším lákadlom smartfónu by mal byť dedikovaný DAC prevodník a zosilňovač od NXP, ktorých úlohou je zlepšiť kvalitu prehrávaného zvuku aj z komprimovaných formátov a s čo najmenšími stratami ho poslať do kvalitných slúchadiel. Ulefone Vienna sa dá predobjednať za cenu 169,99 USD v eshope GearBest.com. Predajca k smartfónu pribalí aj malý darček, zrejme ochranný obal.

ulefone vienna sq

Vienna pokračuje v dizajnovom trende nastolenom svojimi predchodcami a vyzerá ako o čosi väčší Paris skrížený s modelom Be Touch 3. Telo tvorené jedným kusom hliníku ponúka zaoblené rohy, oleofóbnu povrchovú úpravu odpudzujúcu vodu a obtlačky prstov a zdá sa, že aj celkom rozumnú ergonómiu s doplnkovým konfigurovateľným tlačidlom na ľavom okraji. Na chrbte zariadenia pod objektívom 13 MPix fotoaparátu s čipom od Panasonic a dvojtónovou LED sa nachádza senzor obtlačkov prstov.

ulefone vienna cam

Základnú hardvérovú výbavu tvorí čipset MediaTek MTK6753 s ôsmimi 64bitovými jadrami taktovanými na 1,3 GHz, 3 GB RAM a 32 GB úložisko. IPS displej od Sharp s uhlopriečkou 5,5“, FullHD rozlíšením a chránený krycím sklom Corning Gorilla 3 je už v tomto formáte smartfónov štandardom. Vienna podporuje dvojicu SIM kariet a rozumie si aj s našimi LTE sieťami, takže rýchly internet si vychutnáte naplno. Akumulátor s kapacitou 3250 mAh sa s osadeným hardvérom, najmä displejom potrápi, no do večera druhého dňa by to mohol vydržať.

ulefone vienna front

Ulefone Vienna je dostupný v štyroch farebných prevedeniach, vrátane ružovej. Predinštalovaný Android s upraveným UI od Ulefone je zatiaľ vo verzii 5.1, mala by sa však čoskoro objaviť aktualizácia na Android 6.0. 

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013