Logo
Vytlačiť túto stránku

Windows a Android na lacnom tablete Cube iwork8 Ultimate

Windows a Android na lacnom tablete Cube iwork8 Ultimate

Ak trpíte nerozhodnosťou a neviete sa rozhodnúť či chcete na tablete Windows alebo Android a nechcete platiť priveľa, poklikajte si ázijské eshopy. Za pár peňazí tam nájdete napríklad Cube iwork8 Ultimate s celkom slušnou výbavou, ktorý zvládne oba systémy ľavou zadnou. Alebo aj nie?

Everbuying INT

Windows 10 i Android na tablete majú svoje výhody aj nevýhody. Ak používate aplikácie, ktoré spustíte len na Windows, no máte radi jednoduchosť a pohodlie Androidu, je práve tablet s dualbootom celkom schodným riešením. Z hľadiska hardvéru je to trochu horšie, pretože Android pobeží celkom slušne aj na slabšom hardvéri, no Windows je náročný najmä na úložisko a operačnú pamäť. V prípade Cube iwork8 Ultimate je to 32 GB a 2 GB. Takže to už nemusí byť celkom ideálne.

cube iwrok8 ultimate 2

S 32 GB úložiskom (možnosť rozšírenia cez max. 32 GB microSD) je to ešte celkom v pohode a pokiaľ nebudete tablet pod Windowsom priveľmi trápiť a očakávať zázraky, bude svižný aj s 2 GB RAM. Predinštalovaný Android vo verzii 5.1 si vystačí s týmto základom s prehľadom. Tablet poháňa overený čipset od Intel, Atom x5-Z8300 v sebe ukrýva štvoricu jadier taktovaných na 1,44 GHz (s možnosťou pretaktovania v prípade potreby na 1,84 GHz) a grafický adaptér Intel HD Graphics s frekvenciou 200 MHz (max. 500 MHz). S TDP len 2W patrí medzi tie úspornejšie, takže tabletu postačí 3300 mAh akumulátor, ktorý by mal vydržať na jedno nabitie šesť až osem hodín bežnej prevádzky. Hranie hier a sledovanie videa tento čas skráti na polovicu.

cube iwrok8 ultimate 1

Do relatívne malého tabletu sa väčší akumulátor ani nezmestí, formát určuje osempalcový IPS displej s rozlíšením 1280×800 bodov a pomerom strán 16:10. Výbavu dopĺňa dvojica fotoaparátov, predný aj zadný majú po 2 MPix, ten zadný má navyše autofokus no  na nejaké vážnejšie fotenie to nebude. Nechýba základná senzorová výbava, Bluetooth vo verzii 4.0 a HDMI výstup pre pripojenie externého displeja. Kompaktný a zdá sa že aj celkom slušne spracovaný tablet môže byť váš za vynikajúcich 70 EUR, stačí navštíviť stránky Everbuying.net.

© 2015 PCNews.sk