Menu

SteelSeries Siberia 650 je špičkový herný headset

Sú obrovské, dizajnovo zaujímavé a pri akčných hrách vás okamžite vtiahnu do deja. Problémom je jedine ich vyššia cena, atakujúca hranicu dvoch stovák.

SteelSeries Siberia 650 sú jedny z najväčších herných slúchadiel, aké si môžete dať na svoju hlavu. Ak sa vám zdá ich vzhľad povedomý, tak sa nemýlite. Firma ich ešte prednedávnom predávala ako model Elite Prism a po čase sa rozhodla pre ich premenovanie. Či je toto ten správny krok vie len marketingová oddelenie a my môžeme len konštatovať, že sa firma pri tomto kroku zachovala rozumne. Neoznačuje ich totiž ako vynovený model, v ponuke Siberia 650 jednoducho nahradila model Elite Prism. Krok, ktorým by sa mohli inšpirovať hlavne výrobcovia grafických čipov.

Vo veľkej krabici

Slúchadlá si domov donesiete v pomerne veľkej a zároveň peknej krabici. Tu sa v SteelSeries skutočne vyhrali a už od prvého kontaktu vám dávajú pocítiť, že si domov nesiete dobrý kus herného príslušenstva. Vnútro krabice je vyriešené slušne a nehrozí, že by sa slúchadlá počas prepravy mohli akokoľvek poškodiť. V balení sa okrem samotných slúchadiel nachádza stručná príručka, pár samolepiek s logom SteelSeries a potrebné káble s redukciami.

Slúchadlá sú totiž určené primárne na digitálne prepojenie, analóg je braný len ako doplnková funkcia pre smartfóny a tablety, pri ktorej ale prídete o doplnkové funkcie na vylepšenie a úpravu zvuku. Na slúchadlách by ste klasický konektor hľadali zbytočne, je tu použitý špeciálny malý digitálny konektor, zvyšok riešia dodávané redukcie. Tou hlavnou je USB zvuková karta, ktorú pripojíte do USB portu.

siberia 650 app

Je malá, ľahká a má v sebe aj dvojicu analógových konektorov pre zvukový vstup a výstup. USB pripojenie je potrebné aj pre nastavenie osvetlenia slúchadiel. Na obidvoch je farbený kruh, schopný zobraziť jednu vybranú farbu z celkového počtu 16 miliónov. Slúchadlá si tak môžete zladiť s klávesnicou alebo myšou, keďže výrobca pre všetky zariadenia používa jednotnú aplikáciu.

Ďalšie dve redukcie sú určené pre použitie so zariadením, ktoré má len analógový výstup – čiže rôzne MP3 prehrávače, smartfóny a tablety. Posledný kábel je predlžovací, patrí medzi slúchadlá a USB zvukovú kartu. V prípade pripojenia s počítačom ho nepotrebujete využiť, no pri hraní na gamepade sa vám zíde každý centimeter navyše, aby ste nemuseli sedieť hneď pred monitorom.

redukcie

Špičkové spracovanie

Slúchadlá v prípade ergonómie za konkurenciou určite nezaostávajú, v skutočnosti sa výrobcovi podarilo vytvoriť veľmi pohodlné slúchadlá vybavené penou s pamäťovým efektom. Na hlave držia veľmi pevne, zároveň vás ale nebudú tlačiť na uši. My sme s nimi nemali problém odohrať niekoľkohodinový maratón. K svojmu smartfónu ich ale von asi nosiť nebudete, na verejnosti by ste pôsobili trochu divne.

Výrobcu chválime za to, že sa nesnažil šetriť na použitých materiáloch a v tých najviac namáhaných častiach nájdete pevný kov, ktorý aj niečo vydrží. Hlavná časť je teda pevná a nemá ani žiadny vysúvací mechanizmus. Pre správne a pohodlné uchytenie na hlave slúži špeciálna mäkká časť, ktorá sa natiahne podľa potreby, no zároveň netlačí na hlavu. Slúchadlá vám zakryjú celé uši, prítlak na ich okolie je rozumný, vďaka čomu vás nebudú tlačiť ani počas dlhého hrania.

Zaujímavo je spracovaný mikrofón, ktorý sa vyťahuje z ľavého slúchadla. Aj na jeho konci je malé LED svetlo, ktorého intenzitu a farbu si môžete nastaviť s dodávaným softvérom. Na každom slúchadle je okolo LED podsvietenie otočných volič, s ktorým si môžete dodatočne upraviť hlasitosť, alebo vypnúť a zapnúť mikrofón. Slúchadlá výrobca ponúka v dvoch farebných verziách – striebornej a čiernej. Cena je zhodne 199 eur, v obchodoch ich ale môžete pokojne nájsť aj o 20 eur lacnejšie.

siberia 650 1

Vtiahnu vás do hry

Kvalita reprodukcie zvuku poteší hlavne hráčov. Na dokonalý hudobný zážitok preto zabudnite, aj keď bežná tanečná hudba žiadny problém nerobí. Môžete si síce vybrať z niekoľkých prednastavených režimov, výsledok aj tak nebude presvedčivý hlavne ak si pustíte akustickú hudbu, alebo džez. V tomto smere ale má problém väčšina herných headsetov, keďže sú konštruované za iným účelom ako je počúvanie vážnej hudby.

Úplne opačná situácia je pri hraní hier, hlavne tých akčných. Výbuchy, nábojnice padajúce na zem a zostrelený vrtuľník rútiaci sa do mora. Siberia 650 je skutočne dobrý herný headset, za ktorý si firma ale nechá aj adekvátne zaplatiť. Výrobcu chválime aj za pravidelnú aktualizáciu firmvéru – počas nášho testovania sme sa dočkali až dvoch nových verzií.

SteelSeries Siberia 650
CENA: 199 €
+-
ErgonómiaCena
Zasúvateľný mikrofón
LED efekty
Kvalita prevedenia95
Softvér a výbava100
Ergonómia95
Kvalita zvuku90
Cena/výkon80
HODNOTENIE: 92/100
Dizajnovo i konštrukčne skvele zvládnuté herné slúchadlá s veľmi slušným zvukom pri hrách. Navyše k nim nemusíte mať dobrú zvukovú kartu, vystačíte si s USB portom.

tip silver

Za zapožičanie ďakujeme Grunex.com

Graf ceny produktu SteelSeries 51193 poskytuje server Heureka.sk
návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013