Menu

Aká je najnovšia generácia MacBook Pro?

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 1047 krát
  • Tlač
  • E-mail

MacBook Pro možno vnímať ako profesionálny prenosný počítač s nadštandardnými vlastnosťami. Tenký dizajn, ľahkosť spracovania a kompaktné rozmery sú aj naďalej oceniteľné, priaznivcov týchto zariadení si však získava predovšetkým vďaka svojej výkonnosti.

Na začiatku mája sme sa dočkali novinky z modelového radu Pro a tohtoročné spracovanie ostalo verné štandardnej 13-palcovej uhlopriečke. Najnovší MacBook Pro sa radikálnych zmien z hľadiska dizajnovej stránky síce veľmi nedočkal, ale vnútorné vybavenie predstavovalo razantné úpravy oproti modelu z minulého roka. Čo si však všetko predstaviť pod úpravami, ktoré ho odlišujú od predošlej generácie?

Kľúčové technické novinky

Pripravte sa na príchod 10. generácie procesorov Intel Core, štvorjadrový procesor s frekvenciou 4,1 GHz si rozhodne získa mnohých priaznivcov. Od tejto generácie možno očakávať opäť o niečo lepší výkon, no vítaná je najmä aj jej úspornosť. S integrovaným čipom získate navyše o 80 % lepší výkon z hľadiska grafiky. Vyššie konfigurácie tejto rady jednoducho spĺňajú očakávania a výrazne zjednodušujú prácu s videom v rozlíšení 4K a uľahčujú aj graficky náročnejšie programy. Dvojnásobne väčšia kapacita 256 GB rozhodne hovorí v prospech nového prevedenia a možnosť pripojiť úložisko so 4 terabajtmi, taktiež mnohí uvítajú.

Skvalitnenie písania

Predpoklady sa potvrdili, najnovšie spracovanie taktiež dostalo klávesnicu s nožnicovým systémom. Mnohí nemali dobrú skúsenosť s predošlou „motýľou” klávesnicou, jej poruchovosť výrazne sťažovala komfort počas písania. Vlastníci najnovšej generácie sa tak dočkajú mierneho zdvihnutia kláves, ale rozdiel 1 mm takmer ani nepostrehnete. Čo však možno výrobcom kvitovať, je zníženie hlučnosti počas písania a mnohých potešilo aj oddelenie klávesy Escape.

Tohtoročná edícia nových MacBookov bola predstavená síce len nedávno, čoraz viac sa začína špekulovať aj o tej budúcoročnej. Jedným z tých najhlasitejších tvrdení je zmienka o radikálnej zmene dizajnu. Do akej miery sú však dohady okolo novej generácie Apple notebookov správne, si budeme musieť počkať až do prvotného predstavenia produktov.

Zdroj obrázka: SFIO CRACHO / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013