Menu

Akým parametrom treba dnes pri výbere počítača venovať pozornosť?

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 2101 krát
  • Tlač
  • E-mail

Ak si chcete správne odpovedať na otázku, ako vybrať ten správny počítač, musíte najprv rozhodnúť o jeho zámere a použití.

Rozmýšľajte nad tým, či budete surfovať po internete, využívať ho na prácu s kancelárskymi programami, používať ako domáce multimediálne centrum, alebo hrať úžasné počítačové hry.

Pri výbere nového zriadenia by ste si mali uvedomiť niekoľko dôležitých vecí. Koľko budete tráviť času na počítači, prezeraním webových stránok a vyhľadávaním informácií? Chcete pritom komunikovať aj na sociálnych sieťach a rôznych chatovacích fórach? Potom sa nemusíte obávať o svoj rozpočet, pretože vám postačí model s nenáročným hardvérom. Hlavou úlohou bude potrebné pripojenie k internetu a možnosť rýchleho prenosu dát, ako aj videa, ak sem tam použijete webovú kameru.

Repasovaný notebook do kancelárie?

Ani vo firme nemusíte zbytočne plytvať financiami a šetriť náklady kúpou správneho počítača. Kancelárske zariadenia nevyžadujú rozsiahle počítačové vybavenie. Tu je potrebné venovať osobitnú pozornosť vhodným prostriedkom vstupu a výstupu informácií, vytvoreniu lokálnej siete a prístupu do globálneho informačného priestoru. Aby ste si mohli potom pohodlne vďaka prepojeniu a plným tonerom do tlačiarne vytlačiť potrebné dokumenty, zmluvy a faktúry.

Na takéto veci nemusíte ale kupovať iba nové zariadenie, ktoré je pomerne často dosť drahé a stačí vám repasovaný notebook, pri ktorom ušetríte až 78 % z celkovej ceny. Je rovnako kvalitný a plne funkčný ako nová jednotka, nebude mať možno iba čisto nový obal.

Niečo pre zábavu?

Chcete sledovať filmy vo vysokom rozlíšení pomocou počítača? Uprednostňujte trávenie času počúvaním vysokokvalitného hudobného obsahu. V tomto prípade váš domáci počítač potrebuje väčšie investície.

Najdrahšie sú herné systémy, ktoré vyžadujú najvýkonnejšie vybavenie. Tu je potrebné brať do úvahy parametre predpísané pri inštalácii a prehrávaní vašich obľúbených hier, aby ste si mohli vychutnať proces s maximálnym výkonom vo všetkých režimoch.

So všetkým vám poradia predajcovia, na internete si musíte všímať popisy a technické údaje, porovnávať videá a rôzne recenzie. Nebojte sa ani repasovaných verzií, ktoré sú v mnohých prípadoch rovnako kvalitné a oveľa lacnejšie.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013