Logo
Vytlačiť túto stránku

Euro Truck Simulator 2 ponúka realistickú jazdu kamiónom

Euro Truck Simulator 2 ponúka realistickú jazdu kamiónom

Vždy ste si chceli vyskúšať, aká je jazda v kabíne kamióna? V takom prípade sú herné simulátory pre vás ako stvorené. Pripravte sa na desaťtisíce kilometrov a spoznajte čaro Európy na cestách. S neustálymi rozšíreniami vás čakajú oddychové jazdy, ale aj strastiplné úseky. Vyskúšate si aj vy, aké je byť virtuálnym kamionistom?

Väčšina vývojárov sa snaží súčasnými hrami splniť očakávania herného sveta a prísť s niečím, čo osloví masy hráčov. Nájdete však aj také herné klasiky, ktorých výrobcovia sa špecializujú na úzku fanúšikovskú základňu. Presne takým prípadom je aj Euro Truck Simulator 2. Práve tento herný simulátor si získava nielen zanietených fanúšikov kamiónov, ale čoraz viac nadchne aj tých, ktorí vždy chceli vedieť, aká rozdielna bude táto jazda v porovnaní so šoférovaním automobilu. Za touto kamiónovou klasikou stojí známa dielňa českých vývojárov a SCS Software si rozhodne s herným simulátorom urobilo dobré meno. Čo si teda pod simulátorom jazdy kamiónom možno predstaviť?

Pravidelné pokračovania

Tento singleplayer sa predstavil hráčskemu svetu v roku 2012 a aj naďalej si dokáže získať priazeň hráčov. Svojimi neustálymi vylepšeniami rozširuje možnosti hrania a ponúka jazdu do viacerých krajín. Posledná novinka vyšla len nedávno a fanúšikovia sa mohli tešiť na ďalšie nové pokračovanie v podobe Euro Truck Simulator 2 Version history, čo len potvrdzuje, že hra má obrovský potenciál a vývojári vedia, kam hrateľnosť hry aj ďalej posúvať.

Grafický posun vpred

V druhom diele sa oproti predchodcovi dočkáte rozšírenia cestných sietí, prepracovanej GPS navigácie a licencovaných vozidiel značky Renault či Scania. Grafické spracovanie sa taktiež posunulo o niekoľko levelov vyššie a mnohí hráči určite ocenia možnosť vylepšiť si kamión, zakúpiť si ďalší či rovno si vybudovať celú prepravnú flotilu. Tešiť sa môžete na trojnásobok európskych metropol, detailne spracovaná scenéria a precízne skonštruované cesty či mestá vám rozhodne vyrazia dych.

Rozdielna obťažnosť

Obťažnosť hry je zaručená, líšia sa náklady, dĺžka vzdialenosti aj konečné destinácie. Preprava nákladu si vyžaduje svedomitú jazdu, v opačnom prípade by ste sa pokutám za nedodržiavanie pravidiel rozhodne nevyhli. Zábavným oživením bude určite mód na vypnutie obmedzenia v dodržiavaní rýchlosti. Okúsite aj vy, aké je jazdiť za virtuálnym volantom kamióna?

Zdroj obrázka: Syda Productions / Shutterstock.com

© 2015 PCNews.sk