Logo
Vytlačiť túto stránku

Forza Horizon 4 vyniká dynamickou zmenou ročných období

Forza Horizon 4 vyniká dynamickou zmenou ročných období

Jedna z vlajkových lodí konzol od Microsoftu sa dočkala ďalšieho pokračovania. Priaznivci závodných simulátorov si opäť prídu na svoje, Forza Horizon 4 ponúka nevídaný otvorený svet plný vylepšení. Vyskúšate si aj vy, aké je šoférovanie na území Britských ostrovov?

Pretekárske hry rozhodne nie sú na ústupe a neustále sa tešia zo svojej popularity. Kam však dokáže zájsť pomerne jednoduchý koncept hry a čo nové dokáže fanúšikom závodných pretekov opäť ponúknuť? S najnovším dielom Forza Horizon 4 sa pripravte na rad vylepšení, ktorými tento herný titul prevyšuje svojho predchodcu a výrazne zatieňuje súčasnú konkurenciu závodných simulátorov.

Vývojári prekvapili

Britské štúdio Playground Games vie, ako si získať priaznivcov arkádových pretekárskych hier. Tretí diel je považovaný za súčasnú špičku závodných hier, o to ťažšie to mali vývojári s príchodom novinky. Ak je tretie pokračovanie označované za jedno z najlepších, kam až vedia zájsť vo svojej ďalšej verzii? Pokiaľ ste už odskúšali štvrtú edíciu Forza Horizon, rozhodne viete, že Playground Games opäť prevýšilo očakávania hráčskej komunity. Scenéria historickej Británie je veľkolepá a jazdenie s podporou 4K a HDR na konzole Xbox One X či Windowse 10 jednoznačne povýši zážitok z hrania.

Množstvo vozidiel aj disciplín

Pripravte sa na to, že jazdíte vo svete, ktorý je zdieľaný so všetkými ostatnými hráčmi. Vítaným je aj režim kampane, o klasické závody, akrobacie či drifty určite neprídete. Na výber máte spomedzi veľkej databázy 450 vozidiel, pričom vás ohúri zbierka licencovaných automobilov od sto výrobcov. Autá môžete neustále upravovať ako po vizuálnej, tak aj výkonnostnej stránke. Veľmi príjemnou zmenou je aj jazdenie počas dynamických štyroch ročných období, práve to robí hru takou odlišnou.

Viaceré vylepšenia vyrazia dych

Virtuálna Británia ponúka hernú mapu s 531 cestami a tešte sa na prepracované prostredie s nádychom histórie. Malebný vidiek, historické budovy či krajina vás rozhodne pohltia, nemusíte sa riadiť cestnými pravidlami a v rámci otvoreného sveta si kedykoľvek môžete vyjsť napríklad aj na lúku či k jazeru. Herný svet je opäť unikátne spracovaný a prepracované detaily to len potvrdzujú. Voľnosť hráčov a pravidelná zmena ročného obdobia sú však ťahúňom tejto novinky a práve vďaka týmto vylepšeniam Forza Horizon 4 opäť v niečom vyniká oproti konkurencii a potvrdzuje tým, že aj naďalej si má hráčov čím získať.

Zdroj obrázka: Proxima Studio / Shutterstock.com

© 2015 PCNews.sk