Menu

Konzola PS4 Pro stále ponúka vrcholný zážitok z hrania

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 998 krát
  • Tlač
  • E-mail

Nadšenci kvalitného hrania sa dočkali v rámci ôsmej generácie toho najlepšieho, čo im herné spoločnosti mohli ponúknuť. Ich príchod priniesol extrémny výkon, s ktorým si prišli priaznivci grafického spracovania hier opäť na svoje a povýšili tým samotný zážitok z hrania ešte o úroveň vyššie.

Ani ôsma generácia konzol sa nevyhla súpereniu herných konzolových mocností a svojimi rozšírenými verziami ponúkla súboj vysokej kvality. Príchod PS4 Pro dlho neostal bez povšimnutia a konkurenčná spoločnosť Microsoft ponúkla na predaj Xbox One X. V čom však spoločnosť Sony tentokrát dokázala prevýšiť svojho večného súpera?

Porovnanie vo vlastnej línii

Príchod trojposchodovej PS4 Pro by sa mohol zapísať opäť ako taký, ktorý dokázal povýšiť úroveň hrania a prísť s niečím revolučným. Oveľa prepracovanejšia verzia so slušnou náložou výkonu a dvojnásobným zrýchlením grafiky oproti PS4 Slim. Presne tým zatienila táto konzola svojho predchodcu a v súčasnosti patrí medzi tie najvýkonnejšie. Optimalizované hry práve pre tento model ešte umocňujú herný zážitok.

Odlíšenie od konkurencie

Tieto najlepšie konzoly súčasnosti mnohé spája, no aj napriek tomu sa nájdu rozdiely, ktoré hráčov ešte viac pri výbere nasmerujú. V prospech PS4 Pro hovorí predovšetkým cenovo optimálnejšia ponuka či exkluzivita hier. Práve hernými titulmi si PlayStation získava celosvetovú pozornosť a mnohokrát je vnímaná za najpredávanejšiu konzolu súčasnosti. Z hľadiska výkonu však má mierne navrch konkurenčný Xbox One X, ale PS4 Pro zaostáva len mierne.

Výrazná podpora virtuálnej reality

Virtuálnu realitu podporujú síce všetky verzie PlayStation 4, no konkurenčný Xbox One nič také neumožňuje. V tomto prípade teda možno hovoriť, že má PS4 Pro opäť navrch a svojím výkonom povyšuje doterajšie vnímanie virtuálnej reality.

Ako dlho sa však budú tieto najlepšie konzoly tešiť z úspechu, je pomerne otázne. Uvidíme, ako veľmi túto špičku na trhu ovplyvní príchod novej generácie konzol. Podarí sa deviatej sérii opäť prevýšiť očakávania hráčskej komunity a znova posunúť hranice vrcholového hrania?

Zdroj obrázka: KDdesignphoto / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013