Menu

Konzola Xbox One X prevyšuje očakávania svojím výkonom

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 959 krát
  • Tlač
  • E-mail

Najnovšia vlajková loď spoločnosti Microsoft výrazne zatienila súperov a svojím výkonom ešte prevýšila PS4 Pro. Práve Xbox One X sa stáva najvýkonnejšou hernou konzolou súčasnosti, no s blížiacim sa príchodom deviatej generácie jeho prvenstvo vo výkonnostnom rebríčku už viac nie je také jednoznačné. Čím vás aj naďalej oslovuje táto konzola a v čom vyniká od najlepšieho modelu konkurencie?

Najnovší Xbox One X možno vnímať ako kompaktné spracovanie s elegantným vzhľadom. Čierne či biele sfarbenie a matný povrch sa výrazne podieľajú na jednotnom dizajne, veľkou výhodou tejto konzoly je aj možnosť umiestniť ju postojačky. Samotná vonkajšia časť je výraznou zmenou, no táto najnovšia konzola sa od svojho predchodcu neodlišuje len svojím vizuálom, ale aj vnútorným vybavením. Čo všetko teda skrýva najvýkonnejší Xbox One X pod svojím povrchom?

Porovnanie s konkurenčným výkonom

Vysoký výkon má na svedomí osemjadrový procesor 2,4 GHz, kým najlepšia konkurenčná konzola z hľadiska výkonu PS4 Pro má len 2,1 GHz. To isté platí aj pri porovnávaní grafiky, Xbox One X má 6 TFlops, konkurenčné spracovanie disponuje 4,2 TFlops. Kapacita pamäte sa taktiež odlišuje a opäť víťazí Xbox One X so svojimi 12 GB RAM, u PS4 Pro nájdete 8 gigabajtov. Všetky uvedené technické parametre len potvrdzujú, že v otázke hardvérového vybavenia má mierne navrch Xbox One X, čím sa stáva najvýkonnejšou konzolou súčasnosti.

Kvalitné grafické spracovanie

Ten pravý zážitok z hrania získate pomocou televízora so 4K rozlíšením, pri Full HD nie je naplno využitý potenciál konzoly Xbox One X s podporou HDR. Verní prívrženci konzol od Microsoftu nedajú dopustiť predovšetkým na spätnú kompatibilitu, ktorú by ste pri konkurenčnom PS4 Pro len ťažko našli. Optimalizované hry ešte skvalitnia hranie a unikátne herné tituly ako Forza Horizon 4 vás úplne pohltia.

Maximálny herný zážitok

Priaznivci herných konzol od spoločnosti Microsoft vítajú podporu Dolby Atmos a 4K Blu-Ray prehrávač, opäť však nevynechávajú miernu kritiku. Najvýkonnejšia konzola súčasnosti má aj naďalej batérie, čo mnohí nevedia vzhľadom na pokrokovosť súčasnej doby aj naďalej akceptovať a opäť chýba podpora virtuálnej reality.

Natívne 4K Ultra HD hranie hier s podporou HDR však ponúka excelentnú kvalitu hrania ako po grafickej, tak aj zvukovej stránke a mnohí priaznivci nedajú na túto konzolu aj napriek miernym nedostatkom dopustiť. Čo sa týka výkonu, ide o tú najprepracovanejšiu konzolu vôbec. Dlho to už platiť nemusí, od príchodu deviatej generácie sa očakáva, že svojich predchodcov výrazne zatienia.

Zdroj obrázka: REDPIXEL.PL / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013