Menu

Ktoré hry si budete môcť zahrať na konzolách deviatej generácie?

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 1076 krát
  • Tlač
  • E-mail

Celá hráčska komunita očakáva s každým príchodom novej generácie konzol aj ohlásenie herných noviniek. Práve tie majú zatraktívniť ich predaj a výrazne sa podieľať aj na tom, že ich hráč uprednostní pred ponukou konkurencie. Mnohokrát tak stojíme pred výzvou, či zostať pri osvedčenej značke alebo odskúšať, čo ponúka druhá konzolová mocnosť. Ako sa rozhodnete pri očakávanej deviatej rade?

Ak patríte k tým, ktorí si nevystačia so súčasnou konzolou a nevedia sa dočkať, až si zakúpia najnovšiu verziu, rozhodne máte nad čím uvažovať. Najväčšiu rolu pri výbere zohrávajú často technické parametre, ponuka hier či celkový prístup vývojárov. V prospech jednotlivých konzolových spoločností často hovoria aj ohlásené herné tituly a inak to nebolo ani v prípade súčasnej ôsmej generácie. Hry na Xbox One či PlayStation 4 sa vo výraznej miere podieľali na konečnej voľbe a výrazné slovo mali najmä unikátne tituly, ktoré ste na iných platformách nenašli. Na čo sa teda môžete tešiť s príchodom očakávaných PlayStation 5 a Xbox Series X?

Očakávané hry tohto roka

Tie najväčšie herné tutovky by si nemohla nechať ujsť ani jedna zo spoločností Sony a Microsoft. Tešiť sa môžete na vikingské pokračovanie Assassin's Creed: Valhalla, očakávaný druhý diel The Last of Us Part II či drsný herný titul plný samurajov s názvom Ghost of Tsushima. Tieto všetky herné tituly však vyjdú ešte pred oficiálnym uvedením konzol do predaja.

Ohlásené unikátne novinky

Jednou z unikátnych hier pre PS5 je napríklad aj očakávaný GodFall. Práve ten má vyjsť na jeseň, pričom nebude chýbať ani podpora PC platformy. Len nedávno ste mohli zaregistrovať ohlásené vydanie vesmírneho fps hororu Quantum Error, pričom bude exkluzívnou hrou pre platformy PS4 a PS5. Tieto hry si však na najnovšom Xbox Series X nezahráte. Spider-Man 2 od Marvelu je taktiež ohlásený len pre PS5.

Priaznivci pretekárskych hier si prídu na svoje zase pri Xbox Series X. Tešiť sa môžete na pokračovanie Forza Horizon 5 či Forza Motosport 8, pričom sú ohlásené opäť s podporou PC platformy. Tieto hry sú unikátne pre konzoly Xbox, pri PlayStatione ich nenájdete. Dočkať sa môžete aj hororovky Scorn, ktorá príde až na najnovšie Xbox Series X.

Budúcoročné herné tituly

Vesmírne herné akcie sú pomerne veľkým trendom a v budúcom roku sa dočkáme v rámci oboch platforiem vesmírnej raketovej strieľačky v podobe Chorus. Obľúbenci hier s mafiánskou tematikou sa môžu tešiť na Mafiu IV, no budete mať možnosť nazrieť aj do minulosti známej postavy fiktívneho detektíva s hrou Sherlock Holmes: Chapter One. Hier bude oveľa viac, ale mnohé z nich ešte s ohlásením čakajú či nepoznajú dátum svojho vydania. Núdza o hry tak rozhodne nebude, nová generácia konzol a príchod očakávaných noviniek sa postarajú o dlhé hodiny hrania.

Zdroj obrázka: ShotPrime Studio / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013