Menu

Najlepšie kamerové systémy a SPY slúchadlá

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 2136 krát
  • Tlač
  • E-mail

Dnes existuje toľko rôznych typov kamier, že je veľmi ľahké sa stratiť v tejto rôznorodosti výberu. Aby ste si vybrali správnu kameru, musíte sa pokúsiť porozumieť tomu, na čo ju plánujete používať, určiť potom počet kamier, ich technické charakteristiky a iné dôležité detaily.

 

Aby sme vám uľahčili výber, napísali sme tento článok, ktorý vyústil do  niekoľkých hlavných kritérií pre výber dobrej kamery na základe konkrétnych úloh.

Kamery na analógové alebo digitálne sledovanie

Rozdiel medzi analógovými a digitálnymi kamerami spočíva v tom, že analógové pracujú s určitými signálmi NTSC a PAL. Často sa musia ešte pripojiť k monitoru a ak potrebujete zaznamenať, čo sa v okolí deje, budete musieť dodatočne pripojiť aj DVR alebo počítač k systému.

Digitálne IP kamery digitalizujú dáta získané z matice do digitálneho signálu a pomocou bezdrôtových sietí Wi-Fi, 3G alebo 4G prenášajú obraz na cloudový serverov, počítača alebo DVR, vďaka čomu môžete dokonca sledovať, čo sa kde vo vašom okolí deje, z vášho mobilného telefónu. Takýto moderný kamerový systém je dnes veľmi žiadaný, pretože je jednoduchý na používanie aj inštaláciu.

Umiestnenie

Ak máte v pláne inštalovať kamery na vonkajšej strane, potom potrebujete vedieť, ako si vybrať kameru na ulicu – do exteriéru. Spravidla sú pouličné modely vybavené špeciálnym ochranným puzdrom, ktoré chráni fotoaparát pred nízkymi teplotami a ďalšími nepriaznivými účinkami na životné prostredie, ako je dážď, slnko a teplotné rozdiely.

Ak máte v pláne inštalovať kamery v miestnostiach s vysokou vlhkosťou, potom je v tomto prípade tiež potrebné použiť zariadenia uzavreté v odolnom kryte voči vlhkosti. Aby ste predišli poškodeniu zariadenia narušiteľom, pokúste sa nainštalovať kamery čo najvyššie, dajte si ale pozor, aby ste sa k nim potom dostali bez ďalších zbytočných problémov.

Uhol

Pri výbere sledovacej kamery je tiež potrebné vziať do úvahy také charakteristiky ako je ohnisková vzdialenosť šošovky a jej uhol pohľadu. Napríklad kamery so širokouhlým objektívom s krátkym ohniskom by boli vhodné na získanie všeobecného prehľadu oblasti pri sledovaní videa v súkromnom dome alebo v kancelárii.

Čím je menší pozorovací uhol objektívu, tým viac detailov môžete identifikovať. Napríklad, keď potrebujete naopak sledovať určitú malú oblasť, tým väčší uhol pohľadu od 90 ° a viac môžete kamerou pokryť. Takže to všetko závisí od konkrétnych úloh. Pri pozorovaní objektov, ako sú napríklad tváre, stačí uhol 45 °.

Svetlo a podmienky osvetlenia

Fotografická citlivosť fotoaparátu a kamery zohráva dôležitú úlohu pri vykonávaní nepretržitého videozáznamu. Čím vyššia je jej citlivosť, tým lepšia je kvalita obrazu a ďalšie možnosti snímania za súmraku a tmy. Teraz sú  takmer všetky kamery vybavené infračerveným osvetlením, ktoré umožňuje vykonávať sledovanie videa aj v úplnej tme. V prípade potreby môžete fotoaparát vybaviť aj ďalším infračerveným iluminátorom, ktorý sa líši v dosahu a napájaní podsvietenia či zorného uhla.

SPY slúchadlo

Dobrý kamerový systém si môžete doplniť aj dobrým SPY slúchadlom, ktoré dokáže poslúžiť detektívom, ale aj obyčajným študentom či bežnej osobe. Ich výhodou je minimálna veľkosť niekoľko mm, vďaka čomu sa po vložení do ucha takmer stratia a nikto nevie, že niečo sledujete. Môžete ho pre svoju komunikáciu spárovať s mobilom alebo vysielačkou a zaistiť potrebné monitorovanie. Cenovo je toto riešenie rovnako dostupné a určite sa zíde aj vám. Vyskúšajte.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013