Logo
Vytlačiť túto stránku

Nintendo Switch prekvapí svojou mobilitou

Nintendo Switch prekvapí svojou mobilitou

Pred tromi rokmi nám spoločnosť Nintendo predstavila hybrida medzi hernými konzolami, ktorý aj naďalej ťaží zo svojho úspechu. Táto novinka výrazne zamiešala karty a v rámci aktuálnej ôsmej generácie dokázala konkurovať ostrieľaným hráčom na trhu. Práve Nintendo Switch spustilo masívny rozruch a získalo si mnohých priaznivcov, s čím spoločnosti Sony a Microsoft so svojimi vylepšenými stálicami rozhodne nerátali.

Práve Nintendo Switch môžete totiž využiť počas hrania doma a neskôr vám poslúži ako prenosné zariadenie, ktoré vám umožní hrať prakticky kdekoľvek. Toto hybridné zariadenie tak možno považovať v istom zmysle za revolúciu konzolového hrania, ponúka nám totiž spustiť si obľúbenú hru z akéhokoľvek miesta. V čom sa však líši od konkurenčných konzol PS4 a Xbox One?

Kompaktné spracovanie

Dôkazom toho, že táto verzia konzoly je prenosná, je 6,2 palcová obrazovka s rozlíšením 1280 x 720 pixelov umožňujúca pripojenie k televízii, kým pomocou Joy-Con ovládačov je zase hravo využiteľná aj na cestách. V prospech tohto spracovania hovorí aj samotná výdrž, tá vám dokáže poskytnúť takmer šesť hodín plnohodnotného hrania a optimalizácia konzoly to len potvrdzuje. Táto verzia je totiž určená výlučne na hranie, čoho nespornou výhodou je najmä rýchle a bezproblémové spustenie hier behom pár sekúnd.

Modulárne hranie

Pre herných fanúšikov je na konzole Nintendo Switch najviac oceniteľná práve jej ľahká mobilita a modulárnosť spracovania. Nintendo Switch môžete umiestniť do dokovacej stanice a hrať na televízore s dvoma samostatnými ovládačmi. Tieto Joy-Cony však môžete pridať k pomocnému Joy-Con Gripu a získať nový typ ovládača či pripojiť po bočných stranách a získať spojenie konzoly s tabletom.

Exkluzivita herných titulov

Z hľadiska rozšírenia hernej knižnice Nintendo výrazne zaostáva, no aj s týmto menším počtom dokáže zaujať pomerne veľkú časť hráčskej základne. Populárny Super Mario Odyssey je jedným z najznámejších titulov, no pomerne čerstvá novinka The Legend of Zelda: Breath of the Wild si získava neuveriteľné ovácie. Predstavením Zeldy spoločne s príchodom novej konzoly sa spoločnosti podarilo niečo, o čom by konkurenční herní giganti mohli len túžobne snívať. Dlho očakávaná hra sa totiž výrazne podieľala na masívnom spustení predaja a úspešnosti novej konzoly.

Zdroj obrázka: gut2000 / Shutterstock.com

© 2015 PCNews.sk