Výstrahy
  • JUser: :_load: Nemôžem načítať používateľa s ID: 98
Menu

Nové externé moduly Axis znižujú náklady

  • Napísal(a) 
  • Čítať 1910 krát
  • Tlač
  • E-mail

Spoločnosť Axis Communications oznamuje uvedenie série AXIS T61, ktorá prináša rozhranie pre audio komunikáciu a riadenie vstupov a výstupov (I/O). Určená je pre sieťové kamery Axis, ktoré tieto funkcie vo svojej výbave nemajú. Umožňuje tak vybrať optimálne umiestnenie pre kamery, snímanie zvuku alebo spätné ozvučenie. Zariadenie v tejto sérii predstavujú flexibilné a cenovo výhodné riešenie pre zákazníkov, ktorí chcú prínos audio komunikácie a využiť riadenie I/O, no súčasne znižuje celkové náklady na vlastníctvo (TCO) kamier Axis a umožňujú predĺžiť dobu, po ktorú môžu plnohodnotne slúžiť.

Vďaka tomu, že je kamera oddelená od audio zariadenia a I / O rozhranie, môžu zákazníci pre jednotlivé funkčné časti vybrať ideálny rozmiestnenie: napríklad diskrétne miesto pre miniatúrne kameru a účelnú polohu pre snímanie zvuku. Okrem podpory obojsmernej komunikácie, budú zákazníci môcť využiť zvukového sledovanie transakcií alebo incidentov, keď napríklad budú môcť počuť diania a prípadne odstrašiť votrelcov. Ďalším krokom môže byť analýza snímaného zvuku, ktorá napríklad rozpozná násilné správanie - táto podpora sa tiež pripravuje. Rozšírenie o riadení I / O má veľa prínosov. Na vstupné porty je možné pripojiť externé čidlá a detektory a spúšťať ich prostredníctvom alarmy alebo definované činnosti, pričom alarm možno poslať príslušnému príjemcovi aj v prípade, že dôjde k narušeniu pripojenie monitorovacích zariadení. Na výstupy je možné pripojiť externé zariadenie, napríklad rôzne relé, ktoré môžu rozsvecovať svetlá, zamykať alebo odomykať dvere a podobne. Model AXIS T6112, ktorý sa dodáva v diskrétnom prevedení a je určený pre montáž na stenu alebo strop, má navyše vstavaný mikrofón. Jerom Lemke, globálny produktový manager v spoločnosti Axis Communications, podotýka: "Možnosti audio komunikácie a riadenia I / O rozhranie významne obohacujú video dohľadové systémy o ďalšie funkcie a vďaka radu AXIS T61 je prinášame aj kamerám, ktoré ich nemali. Naša jedinečná technológia, portcast 'umožňuje audio komunikáciu a riadenie vstupov a výstupov v elegantnom a cenovo výhodnom vyhotovení a predpokladáme, že okrem kamier, ktoré sú s ňou už dnes kompatibilné, ju bude počas niekoľkých nadchádzajúcich mesiacov podporovať čoraz širší okruh kamier Axis. " Zariadenia radu AXIS T61 umožňujú nasadiť funkcie zahŕňajúce audio komunikáciu a riadenie I / O rozhranie iba tam, kde je to potrebné, aby bolo nutné nárokovať ďalšie IP adresy alebo licencie pre softvér pre spracovanie videa (VMS, video management softvér), pričom video aj audio sa prenáša v jednom streamu. Inštalácia je jednoduchá a bezproblémová rovnako ako integrácia do existujúcich VMS systémov. Zákazníci si musia len skontrolovať, či firmvér kamier podporuje technológiu "portcast" - a následne sa bude kamera správať rovnako, ako by funkcia audio a I / O rozhranie boli jej vstavanou súčasťou. Hlavné vlastnosti a funkcie radu AXIS T61:

  • Pridanie audio komunikácie a riadenia I / O rozhranie pre kamery Axis, ktoré tieto funkcie nemajú
  • Technológia "portcast" nevyžaduje priradenie ďalších IP adries alebo licencií pre VMS
  • Napájanie cez dátový kábel (Power over Ethernet) ako pre zariadenia AXIS T61, tak kameru

Špecifické vlastnosti pre model AXIS T6101:

  • I / O porty: dva konfigurovateľné a monitorované vstupy alebo digitálne výstupy
  • Audio vstup a výstup, konektory jack 3,5 mm

Špecifické vlastnosti pre model AXIS T6112:

  • I / O porty: dva konfigurovateľné a monitorované vstupy alebo digitálne výstupy
  • Vstavaný mikrofón
  • Audio výstup, konektor jack 3,5 mm
  • Diskrétne prevedenie

Zariadenia pre audio komunikáciu a riadenie I/O rozhrania v rade AXIS T61 budú k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis v 2. štvrťroku 2018.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013