Menu

Panasonic predstavuje nový HDR ekosystém

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 1890 krát
  • Tlač
  • E-mail

Nový televízor a blu-ray prehrávač s rozlíšením Ultra HD spoločne prinášajú obraz v nevídanej kvalite.

Frankfurt, Nemecko (29. februára 2016) - Tohtoročný veľtrh CES otvoril novú éru obrazovej kvality. Špičkový obraz, známy vďaka Ultra HD (4K) rozlíšeniu už nejakú dobu, sa posunul ešte na vyššiu úroveň vďaka technológii posilneného dynamického rozsahu (HDR). Spoločnosť Panasonic teraz uvádza špičkový televízor DX900 4K LED LCD s certifikáciou Ultra HD Premium a blu-ray prehrávač UB900 podporujúci rozlíšenie Ultra HD. Spoločne tvoria kompletný ekosystém novej generácie pre náročných divákov, túžiacich po kombinácii špičkového obrazu v kvalite 4K HDR a najlepšieho súčasného technického vybavenia.

Ako televízor DX900, tak aj blu-ray prehrávač UB900 sú vybavené technológiou pre spracovanie obrazu na najvyššej súčasnej úrovni, ktorá najlepšie funguje v kombinácii oboch zariadení dohromady. Záujemcovia sa teda môžu tešiť na špičkovú kresbu detailov, bezkonkurenčná farebné rozpätie, jas, kontrast aj tonálne presnosť, ktorú poskytuje len formát blu-ray v rozlíšení Ultra HD.

Oba produkty sú vyvinuté v spolupráci s renomovanou inštitúciou Panasonic Hollywood Laboratory a majú certifikát THX. Ten vydáva nezávislé testovacie centrum ako potvrdenie, že model produkuje obrazovú kvalitu na najvyššej úrovni.

Model DX900 podporuje celý rad globálnych i lokálnych služieb VOD čiže video-on-demand (internetových videopožičovní). V blízkej budúcnosti sa u neho počíta aj s podporou HDR obrazu v rámci služieb Amazon, vrátane seriálov oceňovaného radu Amazon Original Series. K dispozícii bude aj ďalší obsah. Panasonic plánuje aj podporu chystaného HDR streamingu v rámci služby Netflix. Služby VOD bude podporovať aj UB900, vrátane rozlíšenie 4K.

Okrem toho možno samozrejme prehliadať a prehrávať vlastné fotografie a videozáznamy v rozlíšení 4K, zhotovené pomocou záznamových zariadení s týmto rozlíšením (napr. Fotoaparátov Panasonic LUMIX). Panasonic tým do značnej miery rieši tradičný problém s nedostatkom obsahu pre ultravysoké rozlíšenie, čo znamená, že pomaly bude možné opustiť staré prostredie s jednoduchým HD rozlíšením.

Rozdiel v kvalite obrazu spoznáte aj v prípade, že zvolíte obraz v tradičnom, nie ultravysokom rozlíšení. Ako televízor DX900, tak aj blu-ray prehrávač UB900 sú vybavené sofistikovanou interpolačnou technológiou, ktorá obraz prevedie do kvality blízkej 4K.

DX900: Najkvalitnejšie a farebne najpresnejší obraz v histórii LCD televízorov

• Televízor DX900 sa dodáva v dvoch verziách s rôznou veľkosťou obrazovky (58 a 65 palcov, resp. 147 a 165 cm). Všetky modely sú vybavené novým hardvérom aj softvérom, vďaka ktorému sa záujemcovia môžu tešiť na dokonalú tonálnu i farebnú presnosť pri štandardnom aj posilnenom dynamickom rozsahu.

• Základom všetkých modelov je zbrusu nový panel umožňujúci samostatné nastavenie svetla v stovkách zón v celej ploche obrazu, medzi ktorými v podstate žiadne svetlo neuniká. Výsledkom je špičkový kontrast, presne taký, ako je pre HDR technológiu potrebné.

• Vďaka jedinečnej technológii 3D LUT tabuľky, vyvinutej  firmou Panasonic, zvláda televízor aj mimoriadne široké farebné rozpätie, bez ktorého sa v HDR režime nezaobídeme. Obrazový procesor Panasonic HCX + (Hollywood Cinema eXperience plus) prispôsobuje HDR obraz z ľubovoľného zdroja obrazovke nového televízora tak, aby výsledok pôsobil prirodzene a pritom bol mimoriadne bohatý na detaily.

Ultra HD blu-ray prehrávač UB900: Vylepšený kráľ

• V časoch HD rozlíšení bol formát blu-ray zárukou najlepšieho obrazu a zvuku. Technológia Ultra HD sľubuje to isté pre éru ultravysokého rozlíšenia 4K s technológiou HDR, najmä v prípade špičkového prehrávača Panasonic UB900.

• Prehrávač využíva najmodernejšie technológie na zobrazenie celého množstva obrazových dát uložených na blu-ray disku nového typu Ultra HD. Medzi tieto technológie patrí napríklad jedinečné spracovanie tonálnych prechodov, vyvinuté a vylepšené v špeciálnych laboratóriách Panasonic Hollywood Laboratory. Na obrazovke sa tak objaví každý detail a tonálne nuansy presne tak, ako si to vždy priali profesionálni filmári.

• K prehrávaču UB900 patrí aj špičková zvuková kvalita bez akýchkoľvek kompromisov. Prístroj je vybavený najmodernejšími hi-fi komponenty, spracovanie zvuku a obrazu prebieha oddelene a prehrávač podporuje najlepšie súčasné audioformáty - okrem tradičných WAV, FLAC, MP3, AAC alebo WMA aj moderné DSD či ALAC s vysokým rozlíšením.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013