Menu

Podľahli ste aj vy najnovšiemu battle royale v legendárnom Call of Duty?

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 1011 krát
  • Tlač
  • E-mail

Koncept hry, kde vyhráva len posledný preživší, láka čoraz viac priaznivcov. Milióny hráčov, rady tých čakajúcich a preplnené servery sú len potvrdením toho, aký je v súčasnosti battle royale populárny. Stanete sa aj vy jedným zo 150 hráčov a pokúsite sa o víťazstvo vášho tímu?

To, že je tento režim enormne vyhľadávaný, výrazne potvrdzuje súčasná ponuka. Vybrať si môžete hneď niekoľko herných stálic, tento populárny mód battle royalu totiž ponúka aj Fortnite, PUBG či starý známy Counter-Strike. V čom je však najnovšie spracovanie odlišné a čím dokáže battle royale Warzone v prevedení Call of Duty zatieniť svoju konkurenciu?

Masový ošiaľ

Tento herný titul nie je v obehu ešte ani tri mesiace a už si získal 30 miliónov hráčov, pričom tento počet presiahol do 10 dní od oficiálneho spustenia. Síce je dostupný zdarma, no ak máte zakúpený najnovší Call of Duty: Modern Warfare, získavate množstvo výhod. Zahráte si s partiou a vytvoríte silný trojčlenný tím alebo sa rozhodnete vystupovať v hre ako sólista a čeliť nástrahám a súperom bez štipky ľútosti? Funkcia cross-play výrazne otvorila brány všetkým platformám a stála za enormným pribúdaním hráčov, do istej miery sa však nevyhla vlne kritiky za neošetrené cheatovanie a mnohí užívatelia tak žiadajú nápravu a rýchle trestanie banom.

Výrazné vylepšenia

Priebeh hry je nám už dobre známy aj z iných prevedení a nebude výnimkou, že aj tento battle royal sa začína skokom z lietadla, pričom pristáť môžete na jednom z piatich sektorov tejto mapy. Nevyhnete sa ani častému zužovaniu bezpečnej zóny, čím hra získava dynamický spád a svižné tempo. Okrem prežitia medzi ostatnými hráčmi musíte tak neustále plánovať, kam sa budete najbližšie presúvať a vyhľadávať príslušenstvo, ktoré vám pomôže prežiť. Príjemným oživením je aj plnenie úloh. Zbieranie peňazí je v tejto hre kľúčové, v cene je totiž aj kúpa vstupenky späť. Táto položka je však pomerne drahá, neostáva vám nič iné len dúfať, že váš spoluhráč je charakter a vráti vás späť do hry.

Možnosť návratu

Miestenku smerom späť je možné ešte získať aj pred samotným vykúpením od spoluhráčov. Po smrti sa dostanete do jedného z Gulagov, kde si môžete vybojovať svoj návrat. Ide o súboj hráča proti hráčovi a vyhráva ten lepší. Ten sa však vracia s miernymi nevýhodami. Bez pôvodného vybavenia bude oveľa náročnejšie sa v hre opäť udržať, musíte totiž rýchlo nazbierať niečo nové. K rýchlemu premiestňovaniu vám pomôžu vozidlá, ktoré sú k dispozícii po celej mape, ale natrafiť môžete aj na helikoptéry.

Battle royal Warzone v prevedení Call of Duty: Modern Warfare tak priniesol do tohto herného módu množstvo noviniek a práve tými sa nielenže vyrovnalo konkurencii, ale niekoľkonásobne ju aj prevýšilo.

Zdroj obrázka: aslysun / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013