Logo
Vytlačiť túto stránku

Post-apokalypsa Days Gone vás zaplaví vlnou adrenalínu

Post-apokalypsa Days Gone vás zaplaví vlnou adrenalínu

Spoznajte ďalšiu z post-apokalyptických hier, čo vás osloví svojou zápletkou. Túto má na svedomí Bend Studio a ponúka prostredie Oregonu, aké nepoznáte. Čaká vás výrazne zničený, sopečný a spustošený svet, v ktorom vládnu „freakeri” a sú v ohromnej presile. Dokážete sa im postaviť a vyhrávať každodenné súboje, pričom budete v značnej početnej nevýhode?

Nastáva absolútny kolaps sveta a ľudstvo viac nie je na vrchole potravinového rebríčka. Pôvod tých, ktorí sa dostávajú na prvenstvo je spočiatku hrania záhadou, po čase vám však všetko začne postupne zapadať do deja. Hlavný protagonista Deacon St. John s tým hodlá niečo urobiť, do akej miery dokáže bojovať proti enormnej presile nepriateľa, je len vo vašich rukách. Pripravte sa na neskutočnú záplavu adrenalínu, akčný survival Days Gone sa o to rozhodne postará!

Zabudnite na zombíkov

Mnohí označujú „freakerov” za zombíkov, ale sám vývojár tejto hry toto pomenovanie vylúčil. Ich pôvod sa dozviete až počas samotného hrania a zo začiatku budú pre vás jednou veľkou neznámou. Práve tí sa dostali na vrchol a ľudstvo výrazne v rebríčku degradovali, čo malo na svedomí koncentráciu ľudí v táboroch. V roli Deacona vás čaká slušne spracovaná dejová linka a otvorený svet, ktorý vám ponúka možnosť dôkladného skúmania prostredia.

Dynamický herný režim

Objavovanie hernej mapy a všetkých zákutí vám výrazne uľahčí motorka. Tú si môžete vylepšovať a tým jazdu skvalitniť. Oceniteľná je aj dynamickosť hry, výkyvy počasia či neustále prepínanie medzi režimom dňa a noci rozhodne treba vyzdvihnúť. Bojovať však nebudete len s „freakermi”, pripravte sa aj na ich vyznávačov, banditov či nástrahy počas jazdy na motorke.

Post-apokalypsa s veľkým potenciálom

Rátať môžete aj s dejovou linkou a emočným príbehom. Podstatu hrania tvoria questy a jednotlivé misie, sloboda hráčov tak nie je priveľká. Záchrana smoliara v obkľúčení nepriateľa, zbieranie surovín potrebných na prežitie či využitie prostredia v prospech zápasov rozhodne stoja za hranie. Days Gone je unikátnym titulom platformy PlayStation a aj rok po svojom vydaní neustále oslovuje čoraz viac hráčov. Novinka sa však nevyhla miernym nedostatkom. Občas natrafíte aj na nejaké bugy, no jej hodnota tým nijako neklesá a aj naďalej patrí medzi tituly s nadpriemerným hodnotením. Vyskúšate si aj vy, aký je svet preživších v koži Deacona a postavíte sa početnej presile nepriateľa?

Zdroj obrázka: Krakenimages.com / Shutterstock.com

Súvisiace položky (podľa značky)

© 2015 PCNews.sk