Logo
Vytlačiť túto stránku

Rainbow Six: Siege je postavený na premyslenej taktike

Rainbow Six: Siege je postavený na premyslenej taktike

Kým mnoho herných titulov sa snaží prísť s niečím unikátnym, nájdeme aj hry, ktorých vývojári stavili na neustále vylepšenia ich predošlých verzií. Súťaživé hranie je dnes výrazne preferované, každý hráč chce predsa pred ostatnými vyniknúť a ukázať svoje schopnosti. Spojením tohto všetkého je aj najnovší Rainbow Six: Siege, vyskúšate si aj vy nástrahy multiplayera?

Mnohí si od hier plných strieľania veľa nesľubujú. Predvídavý dej, jednoduché zlikvidovanie nepriateľa a pomerne rýchle ukončenie celého singleplayera. V prípade hernej série Tom Clancy's: Rainbow Six to rozhodne neplatí a potvrdzuje to aj jej najnovšia verzia. Práve Rainbow Six Siege ponúka taktické hranie a strategické plánovanie v podobe multiplayera. Kým predošlá verzia sa zameriavala skôr na príbeh, táto novinka je orientovaná na herný režim PVP, ale nájdete tu aj 10 krátkych misií v rámci sólového hrania a jednu kooperatívnu. Na čom však stavia tento herný titul vo svojom multiplayeri a čím dokáže osloviť hráčov oproti početnej konkurencii?

Tímové taktizovanie

Akčná hra plná adrenalínu a neustálej streľby je aj naďalej veľmi vyhľadávanou a enormný nárast herných fanúšikov týchto spracovaní to len potvrdzuje. Zdieľanie zážitkov počas hrania priamo s ostatnými hráčmi je čoraz viac vítané, v prospech hry však hovorí stávka na tímového ducha. Práve spoločné taktizovanie a neustála komunikáciacestou k úspechu, ale zabúdať by ste nemali ani na protihráča. Váš súper totiž nikdy nespí a musíte predvídať, čo má v pláne a aké sú jeho nasledujúce kroky.

Herná nevyspytateľnosť

Rátať však treba s istou mierou nevyspytateľnosti, čo je rozhodne pozitívnym oživením tohto herného žánru. Oproti iným hrám vývojári z Ubisoftu totiž mysleli na všetko a priebeh hry nie je rozhodne také jednoduché predvídať. Technológia RealBlast výrazne sťažuje dianie v hre a pomocou likvidácie takmer všetkého, čo sa na hernej mape nachádza, mnohokrát znemožňuje hráčom ich prvotné plány. Oceniteľný je predovšetkým aj nový engine AnvilNext, ktorý deštrukčnú technológiu RealBlast ešte umocňuje a robí z nej prepracovaný model. Táto poškodenosť prostredia rozhodne poteší herné davy a výber spomedzi veľkej ponuky zbraní je taktiež príjemným spestrením.

Každé herné kolo tak môže vyzerať inak a táto nevyspytateľnosť je medzi hráčmi veľmi vítaná. Pohotové reakcie hráčov a tímová spolupráca sú v tomto prevedení veľmi kľúčové. Budete chcieť zachrániť rukojemníkov alebo uprednostníte bránenie budovy?

Zdroj obrázka: Gorodenkoff / Shutterstock.com

© 2015 PCNews.sk