Menu

Spoznajte atmosféru antického Grécka vďaka Assassin’s Creed Odyssey

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 1787 krát
  • Tlač
  • E-mail

S jedenástym pokračovaním Assassin’s Creed Odyssey sa môžete pripraviť na dlhé hodiny hrania. V tomto prevedení sa dostávame do virtuálneho sveta uprostred vojny. Píše sa rok 431 pred naším letopočtom a v antickom Grécku vyčíňa peloponézska vojna. Čo to však znamená pre vás?

Kým sa herný svet dočká dvanásteho pokračovania Assassin’s Creed Valhalla, za najnovší titul stále možno považovať Assassin’s Creed Odyssey, v ktorom sa píše príbeh Sparty a stávame sa jeho súčasťou približne po páde Leonida. Opäť však nerátajte s asasínmi v tom pravom slova zmysle, toto je doba dávno pred nimi. Vývojári z Ubisoftu tak opäť prekvapili a trúfli si na časy dávno minulé, ktorým sa vo svojich predošlých verziách ani zľadeka nepriblížili. Čím sa teda preslávil titul s tematikou starovekého Grécka?

Rozsiahle herné možnosti

Síce nezačínate ako asasín, ale ako žoldnier, samotná hra je vedená v pôvodnom duchu a asasínskom štýle. Vyberáte si jedného zo súrodencov, či už si zvolíte Alexia alebo jeho sestru Kassandru je len na vás. Pripravte sa na osobnosti z danej doby, nádych histórie a nevídanú hernú mapu. Na jej preskúmanie budete potrebovať hodiny a hodiny vášho času, taká je enormná. Hra je doplnená aj o objaviteľský mód, ktorým si popri plnení misií a bočných liniek ešte predĺžite hranie hľadaním určitých lokalít podľa indícií. Toto všetko len potvrdzuje, aká skvelá je samotná hrateľnosť.

Náročnejšia úroveň

Hra je oveľa vyváženejšia, no o to náročnejšie je sa posúvať ďalej. Okrem hlavnej dejovej linky treba robiť aj vedľajšie misie a tým zvyšovať svoju úroveň. V tomto najnovšom prevedení je získavanie jednotlivých levelov spracované ešte detailnejšie, body za skúsenosti sú opäť kľúčové. Súboje si prešli taktiež výrazným zlepšením a v porovnaní s Origins sú oveľa náročnejšie. Či už sa rozhodnete skúmať zákutia mapy, pomôcť obyvateľom či dobýjať Atény alebo Spartu, dlhé hranie máte zaručené.

Viac RPG mechanizmov

Výrazný RPG štýl posledných dielov je viditeľný aj v tomto pracovaní, natrafíte na mnoho RPG mechanizmov. Možnosti pri výbere jednej z odpovedí v rámci dialógov či vetvenie príbehu to len potvrdzujú. Prepracovaná rozmanitosť okolitej scenérie si vás jednoducho získa a príšery známe z mytológie budú príjemným oživením. Kvalitne spracovaný príbeh vám viac priblíži samotný dej hry a herné postavy si jednoducho obľúbite, patria k tým najlepším v rámci celej série.

Ak vás nadchla rozsiahla mapa plná možností v predošlom Origins, jedenásty diel je príjemným pokračovaním, ktoré všetky tieto kvality povyšuje a umocňuje tým samotný zážitok z hrania. Staroveké Grécko má jednoducho svoje čaro, získa si aj vás táto antická atmosféra?

Zdroj obrázka: Krakenimages.com / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013