Menu

Stane sa Cyberpunk 2077 úspešnou kultovou hrou?

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 959 krát
  • Tlač
  • E-mail

Najočakávanejšiu hru tohto roka má na svedomí poľské štúdio CD Projekt RED. Očakávania od tejto novinky sú enormné, prvé odhalenie tohto herného titulu zachvátilo celú hráčsku komunitu a spustilo masívny ošiaľ. Splní však táto sci-fi verzia všetko, čo sa od nej očakáva alebo výrazne doplatí na enormné slová chvály ešte pred jej vydaním? Jedno je isté, pôjde o veľkolepú hernú udalosť tohto roka.

V januári tohto roka mnohých fanúšikov nepotešil polročný odklad. Pôvodné vydanie Cyberpunk 2077 z polovice apríla sa presunulo až na 17. september. Na predaj hry si síce musíme ešte nejaký ten mesiac počkať, čo však možno očakávať od najočakávanejšej hernej novinky s množstvom rebélie, napätých situácií a neskutočného adrenalínu?

Dobrá reputácia tvorcu

Tvorcovia Cyberpunk 2077 majú na svedomí populárnu hernú sériu, tým zapamätateľným je jednoznačne Witcher 3. Toto polročné oneskorenie síce sklamalo mnohých fanúšikov, férový prístup CD Projektu RED je však oceniteľný. Na trhu nájdeme mnoho hier, ktoré sa pre množstvo nedostatkov a bugov dostali rýchlo do zabudnutia, v prípade očakávanej novinky tak môžeme potvrdiť, že jej niečo podobné určite nehrozí. Ak sa štúdio CD Projekt RED rozhodlo šesť mesiacov pracovať na testovaní hry a nesplniť termín vydania, o kvalite hry a jej perfektnom stave rozhodne môže byť reč.

Enormná sloboda hráčov

RPG výprava s rozsiahlym otvoreným svetom ponúka neobmedzenosť už pri výbere postavy. Voľba pôvodu a príbehovej linky má výrazný vplyv na celý priebeh hry a prináša možnosť opätovného hrania s rozdielnymi dialógmi a odlišným postupom hry. Ste súčasťou futuristickej metropoly s názvom Night City a čeliť budete rôznym zákutiam mapy. Či už to bude korporátne centrum, priemyselná štvrť alebo temné úskalia a nehostinné územia, preskúmavanie mapy bude pre každého hráča enormným lákadlom. V hre bude panovať značná sloboda a to, ako sa v danej chvíli rozhodnete, sa môže odraziť hneď, no následky vašich rozhodnutí sa môžu dostaviť aj oveľa neskôr.

Spracovanie vám vyrazí dych

Ukážky z hry nadchli hráčsky svet a z hľadiska grafického spracovania a zvukovej kvality ponúkli niečo, čo by ste len márne hľadali pri väčšine súčasných herných titulov. Skvelý priestorový zvuk, atmosférická hudba v spojení s ideálnym svetlom a prepracovanými detailmi bezpodmienečne hovoria v prospech tejto očakávanej novinky.

Získať postavu svojich snov, zodpovedať za svoje rozhodnutia a hrať nepredvídateľnú a tú najočakávanejšiu hru súčasnosti za čakanie rozhodne stojí. Tento herný titul predstavuje obrovský potenciál z hľadiska hrateľnosti a sľubné zvraty v deji to len potvrdzujú. Do akej miery sa však podarí vývojárom splniť všetko, čo odznelo, si budeme musieť do septembra ešte chvíľu počkať. Vstúpite aj vy do futuristického mesta Night City a pokúsite sa získať implantát nesmrteľnosti v roli nájomného zločinca?

Zdroj obrázka: WWWoronin / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013