Menu

The Sims 4 je dokonalou simuláciou reality

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 917 krát
  • Tlač
  • E-mail

Sú hry, ktorých vydanie vzbudí ošiaľ, no o niekoľko rokov zostanú v zabudnutí. Existujú však aj také herné tituly, ktorých potenciál je obrovský a neustále to dokazujú svojimi vylepšeniami. Herný titul The Sims je tu s nami už takmer dvadsať rokov a je potvrdením, že aj herné simulátory majú čím osloviť a ponúknuť kvalitný herný zážitok. Obľúbili ste si aj vy štvrté pokračovanie?

Pred neuveriteľnými dvomi dekádami sa hernému svetu predstavil prvý Sims a stále prekvapuje. Najnovšia verzia sa od tej pôvodnej výrazne líši a neustále si získava pozornosť hráčskeho sveta. Výrazne sa na tom podieľajú aj ďalšie pokračovania a datadisky, čo hru opäť o niečo rozširujú a ponúkajú nové možnosti. Dokáže aj štvrté pokračovanie legendárneho Simsa osloviť súčasnú generáciu hráčov a má aj po šiestich rokoch od svojho vydania aj naďalej čím zaujať?

Herný koncept zostáva bezo zmeny

Pripravte sa na dynamický herný simulátor života, v ktorom sa stanete niekým iným. Či už budete technický guru, prvotriedny umelec alebo spisovateľ na voľnej nohe, rozhodnutie je len na vás. Váš virtuálny Simík totiž živobytie potrebuje a rovnako nesmiete zabúdať aj na sociálne interakcie, budovanie vzťahov, bežné denné potreby či stavanie svojho príbytku. K tejto hre to už jednoducho patrí a štvorka sa snaží priniesť niečo aj z dnešného moderného sveta. Selfie fotky či používanie tabletov, to všetko sa do štvrtej verzie pretavilo a veľmi vítanou je aj možnosť vypnúť úvodné tutoriály.

Stávka na vynovený engine

Najväčšou výhodou štvrtého pokračovania je práve vynovenie herného jadra. Prepracované animácie postáv, verne stvárnené emócie a modernizovanie hráčskeho rozhrania. Hra je pomerne jednoduchá a dostatočne intuitívna, ale prekvapí vás jej detailnosť. Vytváranie postáv v predošlých verziách rozhodne nebolo také komplexné, ako je to v prípade Sims 4. Hrateľnosť je v tomto prípade nekonečná a stávka na emócie výrazne prospieva aj bežnému dennému režimu. Ak váš Simík nemá náladu, môže byť pomerne nevyspytateľný. Autonómnosť je tak do istej miery prítomná, ale v nastaveniach ju môžete aj úplne vypnúť.

Vybalansovaná štvrtá edícia

Čo možno vývojárom do istej miery vytknúť je fakt, že táto najnovšia verzia nie je pokračovaním otvoreného sveta. Herná mapa je výrazne obmedzená a na každom rohu vás privíta loading. Treba však povedať, že samotné načítavanie je oveľa svižnejšie, čo mnohí hráči ocenia najmä pri vytváraní postáv. Zámer vývojárov je jasný, hra sa má dostať medzi široké publikum a prispôsobenie herného režimu aj pre staršie herné zostavy si nejaké obmedzenia jednoducho pýta.

Táto opatrnosť hier od Maxisu je citeľná aj pri najnovšom SimCity. Nájsť tak vyrovnaný balans hry, čo osloví ako verných fanúšikov jednotky, tak aj súčasnú hernú generáciu, je obrovskou výzvou. Zmien v samotnom koncepte sa priveľmi nedočkáte, mnohé vylepšenia však stoja za hranie. Ani po šiestich rokoch potenciál Simsa rozhodne nie je vyčerpaný, čo nevidieť sa dočkáme ďalšieho vylepšenia s ekologickou tematikou.

Zdroj obrázka: Gorodenkoff / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013