Menu

Tohtoročný MacBook Air je oveľa univerzálnejší

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 975 krát
  • Tlač
  • E-mail

Najnovší MacBook z rady Air predstavuje cenovo dostupný notebook, ktorý dokáže prekvapiť. Oproti predošlej verzii ponúka sľubné vylepšenia, dočkáte sa zmien v dizajne aj vo vnútornom vybavení. Aké sú však dojmy po dvoch mesiacoch, odkedy bola táto novinka uvedená do predaja?

Prosby mnohých vlastníkov predošlých generácií boli vypočuté, výrobcovia výrazne zapracovali na odstránení nedostatkov a najnovšie prevedenie MacBook Air 2020 to len potvrdzuje. Oveľa priaznivejšia cena hovorí výrazne v prospech vynoveného spracovania, v čom sa však líši od svojho minuloročného predchodcu?

Vonkajší vzhľad

Z hľadiska displeja sa veľkých zmien nedočkáme, veľkosť zostáva rovnaká. Ak si k prenosnému počítaču zvyknete pripojiť externý monitor, najnovší Apple notebook ponúka podporu 6K rozlíšenia. Rozmery zostali takmer pôvodné, zmenu by ste postrehli len pri dôkladnom skúmaní. Vďaka náhrade klávesnice je v najširšom mieste notebook širší o 0,4 mm a ťažší približne o 40 gramov.

Vnútorné spracovanie

Výrazné úpravy nastali vo vnútornom vybavení zariadenia. Desiata generácia procesorov má na svedomí lepšiu grafiku a mnohých poteší aj dvojnásobok úložného priestoru v podobe 256 GB. Vylepšiť si môžete aj dvojjadrový procesor, stačí si vybrať jeho vylepšenú konfiguráciu s tým štvorjadrovým. Výraznej zmeny sa dočkal aj integrovaný čip, ktorý sa v rámci grafického výkonu vylepšil o neuveriteľných osemdesiat percent. Mnohí si veľa sľubovali od vylepšenia samotného chladenia, v tomto prípade je však aj naďalej oproti výkonnému MacBook Pro menej efektívne, o čom svedčí aj slabšia výdrž.

Príchod Mac Keyboard

MacBook Air 2020 je druhým v poradí, ktorý obdržal túto inováciu v klávesnici a pred ním sa zmeny dočkal len 16-palcový MacBook Pro. Práve toto vylepšenie patrí medzi jedno z najväčších lákadiel. Kontroverzná „motýlia” klávesnica bola sprevádzaná značnou chybovosťou a túto nepríjemnosť vývojári vyriešili opätovným návratom klávesnice v podobe nožnicového mechanizmu. Písanie sa tak stáva oveľa jednoduchším, čo je najmä u priaznivcov produktov Apple veľmi vítané.

Tento model predstavil mnoho zmien oproti minulej verzii a stal sa cenovo najdostupnejším notebookom spomedzi ostatných modelov z tejto rady. Elegantný vzhľad, kompaktné rozmery a slušný výkon si získavajú priazeň nielen fanúšikov Apple, ale oslovujú aj čoraz viac bežných spotrebiteľov, ktorí hľadajú zariadenie so solídnym pomerom ceny a kvality. MacBook Air 2020 sa tak stáva jedným z najuniverzálnejších notebookov tejto značky a je schopný splniť nároky väčšiny, čím ho pokojne môžeme považovať za výrazného konkurenta väčšiny ultrabookov.

Zdroj obrázka: Jacob Lund / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013