Logo
Vytlačiť túto stránku

V čom sa líšia ovládače tých najlepších konzol súčasnosti?

V čom sa líšia ovládače tých najlepších konzol súčasnosti?

Kým kedysi súperilo o hráčsku priazeň viacero firiem, s odstupom času ich počty klesali. V súčasnosti však zostali už len tri herné stálice, no aj tie sa dokážu vzájomne doťahovať a neustále medzi sebou súperiť. Mnohí pri výbere síce zvažujú najmä technické parametre, či zostávajú verní jednej značke, iní sa rozhodujú aj podľa spracovania, funkcií a ovládačov. Rozdiely sú viditeľné aj pri samotnom ovládaní, ktoré z nich vás najviac zaujalo?

Najnovšie verzie ovládačov sa oproti svojim predchodcom výrazných zmien priveľmi nedočkali, no aj tieto posledné modely prešli miernymi úpravami. To sa však nedá povedať o ovládači Nintenda, ktorý ponúkol opäť niečo nevídané a rozhodne mal čím zaujať. Aké sú však tie najväčšie rozdiely medzi tromi najlepšími konzolovými spoločnosťami?

Inovácie konzoly od Sony

Najnovší ovládač DualShock 4 v2 má na vrchnom okraji touchpadu novinku v podobe svetelnej lišty. Práve tá podľa diania v hre prispôsobuje svetelnosť a farebne ju aj mení. Dotykový panel ponúka hráčom nové možnosti a predstavuje opäť niečo, čo skvalitní samotné hranie. Okrem bezdrôtovej verzie však máte možnosť tento gamepad používať aj pomocou USB kábla. Výhodou tohto rozhrania je zníženie latencie prenosu dát, čo mnohí hráči ocenia najmä pri akčných scénach, ktoré si vyžadujú včasné reakcie. Veľmi vítané sú aj senzory, práve s tými dokážete zapojiť celé telo a spraviť tým hru ešte zábavnejšiu.

Vylepšený Xbox One

Zmeny neobchádza ani Xbox One ovládač a je pokračovaním Xbox 360. Tento vylepšený dizajn sa teší z úspechu a nijako nepoľavil od svojho ergonomického spracovania. Hráči na konzolách od Xboxu sa mohli tešiť predovšetkým na plnú integráciu batérie, pričom v tomto prevedení už nevyčnievala. Xbox One Wirelless Controller predstavuje novú podobu konzol tejto spoločnosti a vďaka realistickým odozvám si získava taktiež svojich priaznivcov. V tomto prípade máte znova možnosť využiť USB rozhranie, no ponúka sa vám aj riešenie pomocou kompaktného adaptéru.

Revolučné Joy-Cony

Radikálnych zmien sa dočkalo najnovšie spracovanie ovládača spoločnosti Nintendo. Táto novinka niekoľkonásobne prevýšila neúspech konzoly WiiU a najmä vďaka svojej mobilite si získava enormnú priazeň hráčov a fanúšikov herných konzol Nintenda. Práve Joy-Cony totiž stáli za masívnym ošiaľom a možnosť hrať viacerými spôsobmi dostala spoločnosť Nintendo opäť na výslnie. Môžete mať dva samostatné ovládače, spojiť ich do jedného pomocou Joy-Con Gripu, ale aj získať spojenie konzoly s tabletom vďaka pripojeniu ovládačov po bočných stranách konzoly. Takéto niečo rozhodne prevyšuje očakávania hernej komunity a stojí za slušným predajom konzoly.

Zdroj obrázka: REDPIXEL.PL / Shutterstock.com

© 2015 PCNews.sk