Menu

S Ciscom ovládnete svoju domácu sieť odkiaľkoľvek

Nová séria bezdrôtových smerovačov Cisco / Linksys umožňuje vzdialenú správu domácej siete. Postačí vám k tomu smartfón alebo tablet so systémom Android a iOS.

Spravovanie domácej siete len z jedného počítača pripojeného káblom k smerovaču sa dnes už nenosí. V dobe mobilných zariadení je obmedzenie na kábel prežitkom, ktorý už ale nájdeme len pri starších zariadeniach od neznačkových výrobcov.

Trendom je poskytnúť možnosti správy siete bezdrôtovo, nie však len z notebooku napojeného na danú bezdrôtovú sieť. Spoločnosť Cisco tu prichádza s riešením, ktoré možnosti ovládania neobmedzujú len na danú sieť, ale umožňujú správu nastavení prakticky z akéhokoľvek miesta s prístupom na internet.

Cisco Connect Cloud sa ale neobmedzuje len na počítače a notebooky a prináša možnosti správy siete aj do smartfónov a tabletov. V súčasnosti sú podporované zariadenia s operačným systémom Android a iOS. Pre fungovanie je potrebné mať aj podporovaný smerovač Linksys, presný zoznam a aj detailný popis technológie nájdete na tejto webovej stránke.  

load menu

Aplikácie sú na obidve platformy dostupné bezplatne, ich veľkosť je len niekoľko megabajtov. Po prvom spustení je potrebné sa prihlásiť do už vytvoreného konta, alebo pokiaľ ste na domácej sieti, tak pomocou administrátorského hesla.

Možnosti nastavení sú široké a obsahujú zobrazenie aktuálne pripojených zariadení s ich MAC adresami, kontrolu Guest prístupu, detský zámok, úpravu priority médií a široké možnosti úpravy samotnej Wi-Fi siete. Zmeniť môžete jej názov, bezpečnostné nastavenia pripojenia, heslo, či kanály.  

V prípade problémov je možné zariadenie na diaľku reštartovať, či si dokonca vyžiadať pridelnie novej IP adresy. Používateľ má k dispozícii aj presné označenie smerovača, jeho sériové číslo a verziu formvéru pre prípadné riešenie problémov.

device_list devices

Pre každé pripojené zariadenie je dostupný jeho názov, obrázok s typom zariadenia a aj jeho MAC adresa. Do budúcna by potešila možnosť okamžitého blokovania prístupu do siete a na internet.

parental parental2

S rodičovskou kontrolou máte pod palcom všetky pripojené zariadenia, ktorým môžete nastaviť možnosť prístupu na internet spolu s filtrovaním nevhodných stránok.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013