Menu

Honor je na trhu už dva roky, boli sme na jeho oslave

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 2474 krát
  • Tlač
  • E-mail

V čínskom Šenčene sme sa boli pozrieť na oslave jednej z najmladších značiek, ktorá sa za extrémne krátky čas dokázala vypracovať medzi tie najznámejšie na celom svete.

Posledné roky je zaujímavé sledovať zemetrasenie v segmente smartfónov. Kedysi populárne značky ako Nokia, HTC, Palm, či Blackberry skončili, prípadne majú problém v dnešnej konkurencii vôbec prežiť. Oproti nim sú v kontraste nové čínske značky, ktoré raketovým tempom napredujú a okrem Číny to skúšajú aj vo svete.

Sem určite patrí značka Honor, ktorá je veľmi dobre známa už aj na Slovensku a v Čechách. Pritom pred rokom u nás o nej nebolo ešte veľmi počuť. No za 12 mesiacov sa vďaka zaujímavým modelom, dobrým cenám a šikovnej sociálnej kampani dokázala vypracovať z nuly na značku, ktorá má dobré meno.

IMG 0424

V čínskom Šenčene

Firma si na svoju oslavu vybrala známy štadión v meste Šenčen, v ktorom sa pred štyrmi rokmi konala univerziáda. Šenčen je aj hlavným mestom čínskej elektorniky, žijú tu a pracujú milióny ľudí, navrhujú a produkujú množstvo smartfónov, tabletov, či iných elektronických zariadení.

Značka Honor má spolu s Huawei spoločné korene, no odlišnú cieľovú skupinu zákazníkov. Honor sa nesnaží byť prémiovým výrobcom so smartfónmi za 800 eur, zameriava sa na mladú generáciu. Tá chce cenovo dostupné modely so slušným výkonom a pekným dizajnom, za ktorý sa nebudú hanbiť pred svojimi kamarátmi. Firme sa so svojou stratégiou darí, keďže tento rok očakáva, že predaje presiahnu hranicu 40 miliónov kusov.

IMG 0438

Agresívna cena sa ale našťastie neprejavuje na kvalite, aj ten najlacnejší model Honor Holly a Honor 3C vyzerá veľmi slušne, pričom má aj dobre zvolený hardvér. Firma ale dokáže vytvoriť aj prémiovo pôsobiaci model, čoho dôkazom je Honor 7. Firma nám síce predstavila jeho vylepšenú verziu s väčšou pamäťou, no na Slovensku ho pravdepodobne neuvidíme.

Omnoho zaujímavejšie pôsobil model Honor 7i s výklopným fotoaparátom, ktorý si u nás zatiaľ tiež nekúpime. Veľmi zaujímavé sú aj chytré hodinky Honor Zero, dostupné vo viacerých prevedeniach, vrátane špeciálneho dámskeho. Pri ňom je kombinovaná medená farba s dlhým koženým remienkom, ktorý sa okolo ruky omotáva na 2x.

Model Honor 5X prekvapil hlavne svojim hardvérom. Dnes už bežný 5,5-palcový Full HD displej je doplnený o čip od Qualcommu, čo je veľká zmena v porovnaní so zvyšnými modelmi. Firma totiž až na pár výnimiek používa hlavne čipy HiSilicon od Huawei. Z ďalších zaujímavých produktov nás zaujali detské chytré hodinky, vďaka ktorým budete mať dohľad nad svojimi deťmi a zaujímavá bola aj prezentácia k inteligentnej domácnosti. Jej príchodu na Slovensko sa ale tak rýchlo nedočkáme, čo je samozrejme škoda.

IMG 0441

Veľká zábava

Keďže sa Honor snaží zaujať hlavne mladú generáciu, tak tomu prispôsobil aj celú svoju oslavu. Množstvo zaujímavých stánkov, zábavné súťaže s partnermi, súboj robotov, či adrenalínové predstavenie na bicykloch. Hlavným programom bol veľký koncert miestnych celebrít, ku ktorým my Európania ale veľmi blízko nemáme.

IMG 0429

IMG 0432IMG 0436

IMG 0440

IMG 0442

IMG 0445

IMG 0499P1050505

Cestu a ubytovanie redaktora hradila spoločnosť Honor.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013