Menu

Získala si aj vás herná ikona PlayStation 4?

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 6617 krát
  • Tlač
  • E-mail

V súčasnosti by ste ju už v predaji hľadali márne, ale tešiť sa môžete z jej vynovených verzií. Kým PS4 Slim sa stáva jej plnohodnotným nástupcom, PS4 Pro ju dokáže prevýšiť svojím výkonom. Čo však ponúkla štandardná verzia PS4 a akých vylepšení sa dočkali jej náhrady?

Mnohí si v súčasnosti zamieňajú vylepšenú verziu PS4 Slim a berú ju za štandardné PS4, pritom ide o dve úplne rozdielne herné konzoly. Klasické spracovanie PlayStation 4 v predaji už totiž bežne nenájdeme a zmenšená verzia sa stáva jeho plnohodnotným nasledovníkom. Dokázali však tieto dve vynovené verzie udržať vysokú úroveň pôvodnej konzoly, ktorá sa tešila z obrovského úspechu a solídnej predajnosti?

Sľubný štart ôsmej generácie

Vývojári herných konzol spoločnosti Sony stavili na kvalitu aj pri ôsmej generácii konzol. V roku 2013 sa stala súčasťou hráčskeho sveta nová PlayStation 4 a opäť prevýšila svojho predchodcu a svojimi vylepšeniami vyťažila z hrania doterajšie maximum. Bez vynovených verzií však dlho nezostala, o tri roky neskôr pribudla tenšia verzia PS4 Slim, ktorá nestratila žiadnu z kvalít základnej PS4 a ponúkla úsporné riešenie hrania. O niečo neskôr sa priaznivci PlayStation konzol mohli tešiť z ďalšej novinky, ale pri tej výrobcovia stavili na výkon a predstavili to najlepšie, čo doposiaľ spoločnosť Sony predstavila.

Tichá a úsporná prevádzka PS4 Slim

Tenké a matné spracovanie sa postaralo o čistý vizuál konzoly a práve tichosť konzoly hovorila v jej prospech. Nižšia spotreba a menšia miera hlučnosti bola stávkou na istotu, oproti modelu PS4 Pro ide  takmer o trojnásobne ľahšiu verziu, ktorú možno jednoducho prenášať. Príjemnou zmenou bola aj uvádzacia cena, tá rozhodne nepatrila k markantným sumám a oceniteľná bola aj úspornosť konzoly. Oproti štandardnej verzii totiž dokázala spotrebovať až o tridsať percent menej energie.

Extrémny výkon PS4 Pro

Koncom roka 2016 pribudla medzi herné konzoly najnovšia a najvýkonnejšia verzia od spoločnosti Sony. Práve PS4 Pro ponúka enormný výkon, jeho rozšírenie z dvoch poschodí na tri tomu aj nasvedčuje. Hranie hier vo vysokej kvalite obrazu vďaka lepšiemu grafickému procesoru vtiahne do deja a ešte viac umocní zážitok z hrania. Prepracované detaily sú rozhodne strhujúce, podpora HDR je taktiež viac ako vítanou.

Zdroj obrázka: SolidMaks / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013