Menu

Hráme sa na tablete: Dead Trigger

  • Napísal(a) 
  • Zverejnené v Hry
  • Čítať 4465 krát
  • veľkosť písma zväčšiť veľkosť písma zväčšiť veľkosť písma
  • Tlač
  • E-mail

České herné štúdio Madfinger stojace za hitom Shadowgun vydalo na tablety novú akčnú hru so zombíkmi v hlavnej úlohe. Pripravte sa na množstvo krvi, tonu prázdnych nábojníc a hlavne dychberúcu grafiku.

Hra sa odohráva vo veľmi blízkej budúcnosti, či skôr alternatívnej súčasnosti. Ulice a budovy sú plné zakrvavených nemŕtvych, ktorým chutí všetko živé. A čo nezjedia, to pre istotu nakazia. Vy sa ako neohrozený hrdina vydávate na dlhý boj za záchranu ľudstva. Aj keď to znie ako obrovské klišé, príbeh je pomerne zaujímavý a hneď na začiatku sú ozrejmené všetky dôležité informácie o dôvode nákazy.

Aj keď hru vytvorilo české štúdio, nie je zatiaľ lokalizovaná do českého, alebo nebodaj slovenského jazyka. Nie je to ale veľký problém, zábava je to veľká aj bez znalosti angličtiny. V hre je dostupných niekoľko módov misíí a množstvo zbraní. Po pár úvodných úrovniach sa ale ocitáte len s jednoduchým revolverom v ruke a množstvom zombíkov pred sebou.

04

Hra obsahuje systém postupné odomykania nových predmetov a zbraní. Tie si môžete aj zakúpiť buď za nájdené peniaze, alebo za tie reálne. Množstvo nábojov nie je v hre veľké a pre pohodlné hranie si ich budete musieť nakúpiť do zásoby. Čo sa ale sťažujeme, v prvom diele série Resident Evil sa náboje rátali na kusy a každé zbytočná strela mrzela.

Hra je na platforme Android optimalizovaná pre tablety s čipom NVIDIA Tegra 3. Pri nich ponúkne množstvo špeciálnych grafických efektov. Dead Trigger využíva už osvedčený Unity engine, ktorý ale vývojári viditeľne vylepšili pre dosiahnutie čo najlepších grafických efektov.

03

Grafika je lepšia ako väčšina starších počítačových alebo konzolových hier. Textúry sú jemné, nasvietenie scény perfektné a zombíci sa pohybujú tak realisticky ako sa len dá. Vylepšená verzia hry pridáva na tabletoch s Tegrou a na novom iPade rozšírené efekty vodnej hladiny a rôzne časticové efekty, zvyšujúce reálnosť prostredia.

Ovládanie hry je priemerné. Ľavá strana slúži na pohyb dopredu a do strán, pravá strana je na všetko ostatné. Presnosť je dostatočná pri menšom počte nepriateľov, rýchle otáčanie sa je nepraktické a v zhone sa rýchlo zamotáte a umriete. Čiastočným riešením je dokúpenie malého doplnku Logitech Joystick, ktorý zvýši presnosť pri pohybe.

Dead Trigger funguje ako celok vynikajúco. Pre Android stojí necelé euro, iPad verziu kúpite ešte o 20 centov lacnejšie. A to je na tak komplexnú a zábavnú hru ozaj dobrá cena.

maintrigger

Platformy: iOS, Android

Cena: 0,79 (iOS) / 0,99 eur (Android)

Viac z tejto kategórie: « Zábavná hra Samorezné skrutky »
návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013