Menu

Testovali sme cenovo dokonale výhodný smartfón Moto G5

Obľúbené smartfóny strednej triedy Moto série G boli vždy postavené tak, aby priniesli za rozumnú cenu výbavu adekvátnu pre bežného používateľa a pritom pridali nejakú užitočnú drobnosť navyše.

V prípade tretej generácie, ktorú sme testovali zhruba pred rokom to bola vodoodolnosť, štvrtá generácia zasa prišla s väčším displejom a výkonnejším hardvérom. Každý rok na jar uvedie Lenovo novú generáciu a tá piata je znovu svojím spôsobom iná a unikátna.

Mení sa výbava, mení sa hardvér a kontinuitu je možné vidieť najviac v dizajne. Porovnávať medzi sebou jednotlivé generácie z hľadiska výbavy nie je celkom správne, keďže ani cenová orientácia nie je kontiunálna, no mydielkovitý dizajn, telo so zaobleným chrbtom a horizontálna mriežka slúchadla sú prvky, vďaka ktorým sú Moto G dobre identifikovateľné. A teda ani Moto G5 dizajnovo nevytŕča z radu a ostáva zachovaná aj základná myšlienka. Priniesť cenovo výhodný smartfón najmä pre mladšiu klientelu. A už po prvom predstavení na jarnom MWC v Barcelone to vyzeralo tak, že úlohu sa podarilo splniť.

Moto G5 prišiel na slovenský trh koncom marca a naše očakávania sa znovu prebrali a zvedavosť stúpla. Spoločne s verziou Moto G5 Plus, ktorý prináša lepšiu výbavu a podľa nás sa aj napriek vyššej cene oplatí viac, zaútočili na peňaženky pomerne výrazným spôsobom a dostali sa aj do dotovaných ponúk mobilných operátorov. Či sa bude jednať o bestsellery ukážu najbližšie mesiace, no do letných prázdnin, kedy nastane v predajoch mierny útlm najmä lacnejšiemu Moto G5 predpovedáme celkom slušnú kariéru v rebríčkoch predajnosti.

Dôležité info hneď na začiatok; Moto G5 začína na cenovke 199 EUR vo verzii s 2 GB RAM, určite sa však oplatí zvoliť verziu s 3 GB  RAM, ktorá stojí len o desať EUR viac. Väčší Moto G5 Plus má odporúčanú cenu 279 EUR, pre zákazníka citlivého na cenu to môže byť priveľký rozdiel, aj keď ide o adekvátny príplatok o čom sa presvedčíme v samostatnej recenzii. Ďalšie odstavce sú však venované Moto G5, testovali sme verziu s 3 GB RAM na palube.

 

Dizajn a konštrukcia

moto g5 box

Jednoduchá zelená škatuľka pôsobí celkom optimisticky, hoci je jasné, že prémiové či nápadité balenie v tejto cenovej kategórii očakávať nemožno. A ono je to aj tak jedno, škatuľa pôjde do zásuvky a smartfón do vrecka, tak nech rýchlo vydá svoj obsah a ideme ďalej.

moto g5 inside box

Príslušenstvo pokračuje v cenovom trende. Telefón nie je nijak špeciálne zabalený a okrem nevyhnutnej papierovej dokumentácie sme v škatuli našli nabíjačku a microUSB kábel. Nič viac, nič menej, no Lenovo treba pochváliť, že pribalilo slušný hrubý kábel a nabíjačku s 2A výstupom, čo sa ukáže ako dôležitý prvok výbavy neskôr. Áno tušíte správne, Moto G5 sa dokáže nabiť veľmi rýchlo, ale o tom si ešte povieme.

moto g5 cover

Moto G5 má odoberateľný zadný kryt, ten na svojom mieste drží veľmi pevne a tvorí vlastne celý zadný chrbát smartfónu. Zhotovený he z kombinácie dvoch materiálov, kovový plát je vložený v plastovom ráme. V ráme sú osadené aj tlačidlá – štandardná kombinácia dvojtlačidla regulátora hlasitosti a jedného tlačidla zámku displeja.

moto g5 battery

Pod krytom sa nachádza aj priestor pre akumulátor. Výrobca stavil na Li-ion akumulátor s kapacitou 2800 mAh, čo by v kombinácii s nízko taktovaným čipsetom mohlo stačiť na celodennú prevádzku. Uvidíme, či vydrží Moto G5 do konca náročného dňa. Akumulátor je vyberateľný, čo je v tejto cenovej lige určite plusom a až po jeho odobratí sa sprístupnia sloty pre SIM a microSD kartu.

moto g5 sim

Dobrým zvykom pri smartfónoch Lenovo je možnosť použitia dvoch SIM a inak tomu nie je ani v tomto prípade. Do Moto G5 sa vmestia dve nano SIM fungovať budú v dual stand-by režime. Obe karty sú viac-menej rovnocenné a je len na vás, ako ich budete využívať. Systém vie odporučiť niekoľko predvolených režimov správania a merať využitie každej karty zvlášť. Slot SIM1 je kombinovaný aj s microSD kartou, ale vmestia sa doň obe karty naraz. Nemusíte tak riešiť dilemu, či obetovať dual SIM funkcionalitu, alebo väčšie úložisko. Podporované sú microSD karty s kapacitou až 256 GB, takže motivácia na ďalší nákup je tu silná.

moto g5 camera

Ostaňme ešte na zadnej strane smartfónu. Okrem vylisovaného loga značky najviac zaujme objektív fotoaparátu. Ten je vsadený v kruhovom výreze, ktorý poznáme z modelov Moto Z a je to pekný dizajnový odkaz na cenovo vyššie modely. Moto G5 sa v tejto oblasti zbavil dedičstva z predchádzajúcich generácií a aj týmto detailom sa snaží mieriť vyššie. Objektív je chránený sklíčkom, ktoré prekrýva takmer celý povrch čierneho kruhu, s výnimkou prisvetľovacej LED. Tá je síce len jednotónová, no svieti celkom slušne, takže dobre poslúži aj v tme ako baterka.

moto g5 jack

Za objektívom so svetelnosťou F/2.0 sa ukrýva CMOS snímač Sony Exmor RS s rozlíšením 13 MPix a ten je v tejto cenovej lige trochu nezvyčajným riešením. Čakali by sme niečo horšie takže v tomto smere je Moto G5 príjemným prekvapením, uvidíme ako to bude fotiť. Na hornom okraji sa nachádza aj 3,5 mm výstup pre pripojenie headsetu, v balení sme síce žiadny nenašli, ale to nevadí. Na chrbte nechýba ani druhý mikrofón, ktorý sa používa pri zázname videa a pri telefonovaní pomáha pri filtrovaní okolitých zvukov.

moto g5 usb

Komunikácia s počítačom a predovšetkým nabíjanie prebieha prostredníctvom microUSB konektora. Ten je trochu utopený v ráme, no je pekne v strede smartfónu a ten tak bude dobre sedieť v dokovacích staniciach a nabíjacích kolískach. Vzhľadom na to, že zadný kryt je s bočnicami jeden kus, sa musel mikrofón presunúť na prednú stranu smartfónu.

moto g5 button

Ako sme spomínali, v kryte sú osadené aj hardvérové tlačidlá. Na celom smartfóne sa nachádzajú len tri, takže základná výbava. Chválime ich osadenie, sú na dobrom mieste, majú dobrý zdvih a pritom sa dajú ľahko nahmatať aj vo vrecku. Tlačidlo zámku displeja má navyše jemné vrúbkovanie, vďaka ktorému je jasne odlíšiteľné aj na dotyk.

moto g5 3D

Obráťme teda telefón prednou stranou nahor. Výrobca siahol po päťpalcovom IPS paneli s Full HD rozlíšením. Akumulátor sa trochu viac potrápi, zato je dobré vidieť, že Lenovo sa drží trendu zväčšujúceho sa rozlíšenia aj v tejto triede smartfónov. Škoda len pomerne širokých okrajov okolo displeja, ktoré robia z Moto G5 taký „trochu väčší“ päťpalcový smartfón. Displej tvorí 64 percent povrchu prednej strany a je chránený krycím sklom Corning Gorilla Glass 3. Displej je príjemne jemný a má veľmi dobrú kresbu, no široké okraje, ktoré sa objavia po jeho rozsvietení, pôsobia trochu rozpačito.

Výborná je ostrosť i zobrazovanie farieb, aj keď je saturované viac ako by sa nám páčilo, fotografie či video pôsobia živo. V systéme sa dajú tieto „živé farby“ deaktivovať a zmeniť farebný režim na štandardný, s vernejšími ale zato menej dynamickými farbami. No napríklad prechody čiernej do šedej v tomto režime vyzerajú plynulejšie. Spokojní sme aj s rozsahom jasu, minimálny je príjemný na oči aj v úplnej tme, ten maximálny zasa dobre čitateľný na ostrom slnku. Na túto cenovú hladinu sa každopádne jedná o veľmi slušný displej.

moto g5 fpr

Spodný okraj je pomerne vysoký a hlavným prvkom je senzor obtlačkov prstov. Navigačné dotykové tlačidlá sa tu nenachádzajú, no senzor sa dá využiť ako združené navigačné tlačidlo, aj o tom si však povieme neskôr. Svoje miesto si tu našiel aj mikrofón. Senzor je v dobrom dosahu palca a keďže je pod displejom, dá sa ním odomknúť aj telefón ležiaci na stole.

moto g5 sluchadlo

Symetricky odpovedajúci horný okraj je podobne jednoduchý, ako ten spodný. Oválna obruba slúchadla je typická pre smartfóny Moto G a zároveň vytvára celkom pekný dizajnový prvok na inak jednoliatej čiernej ploche zariadenia. Naľavo je situovaná predná kamera, fotografie zhotoví s rozlíšením 5 MPix, poradí si aj s Full HD videom. Chýba nám však notifikačná LED.

Telefón vizuálne nijak nedá vedieť o novej správe či zmeškanom hovore a to je rozhodne škoda. Biela LED je síce schovaná v mriežke slúchadla, lenže tá sa rozsvieti len ak je telefón v servisnom režime. Displej smartfónu sa však môže aktivovať podľa akcelerometra, takže do ležiaceho zariadenia stačí ťuknúť a displej prípadné notifikácie zobrazí priamo. LED by však bola lepším riešením.

moto g5 3D 2

Moto G5 je celkom slušne vyvážený a vďaka celkovej hmotnosti 145 gramov a päťpalcovému formátu by mal celkom dobre sadnúť do priemerne veľkej ruky. Problémom je však zadný kryt. Ako sme už spomínali, je z kovu a hoci pôsobí na dotyk i pohľad vynikajúco, je hladký a spoločne so zaoblenými okrajmi nedáva ruke pri držaní pocit istoty. Chrbát smartfónu je navyše zaoblený, na doske stola sa šmýka a ak budete používať senzor obtlačku prstov aj ako navigačné tlačidlo, bude smartfón utekať a ovládanie sa stane nepresným. Preto odporúčame nejaký kryt s drsnejším povrchom, Moto G5 aj tak nie je s 9,5 milimetrovou hrúbkou žiadny štíhly zázrak a tie dva tri milimetre krytu sa stratia. A ergonómii to len prospeje.

 

Hardvérová výbava a konektivita

Moto G5 je zástupcom strednej triedy, no akoby stojí na oboch jej koncoch. Cena je pomerne nízka a výbava zaujímavá, porovnateľná s drahšími smartfónmi. Lenovo dokázalo v tomto prípade namiešať veľmi slušný mix komponentov a zaobaliť ho do dizajnovo, i cenovo atraktívneho tela.

moto g5 shot cpuz moto g5 shot bench antutu moto g5 shot bench geekbench

Základom sa stal čipset obľúbený v tejto triede, hoci rozhodne nepatrí medzi tie najnovšie. Qualcomm MSM8937, v ušiach viac zarezonuje ako Snapdragon 430, ponúka osem Cortex-A53 jadier taktovaných na 1,4 GHz a GPU Adreno 505. Nie je to síce výbava na trhanie benchmarkov, no Moto G5 vďaka nemu ponúkne solídny výkon a dokáže aj na Full HD displeji rozhýbať stredne náročné hry.

Procesor má k dispozícii 2, alebo 3 GB RAM, v závislosti od verzie. My sme testovali 3 GB verziu a rozhodne odporúčame priplatiť si ten desaťeurový rozdiel. Systém bude mať k dispozícii viac priestoru a zvládne viac otvorených záložiek v internetovom prehliadači, či viac spustených aplikácií.

moto g5 shot bench vellamo chrome moto g5 shot bench vellamo metal moto g5 shot bench vellamo multicore

Na smartfóne funguje Android vo verzii 7.0, čo je rozhodne veľké plus. Lenovo v prípade Moto razí trend čistého systému a nám sa to páči, launcher si tak môže každý vybrať aký chce ale hlavne, s ľahkým, základným Androidom je telefón rýchly a má dobrú odozvu. Ani Moto G5 sa však nevyhli občasné zaváhania, pritrafili sa len občas a to sa dá telefónu v tejto cenovej hladine odpustiť. Ale k nainštalovanému OS sa ešte vrátime.

moto g5 shot bench epic

So systémom sa budete musieť podeliť o 16 GB vnútorné úložisko, pričom po prvom spustení vám ostane k dispozícii takmer rovných 10 GB. Ak sa plánujete veľa hrať a nosiť v telefóne multimédia, pamäťová karta sa stane nevyhnutnosťou, Lenovo nám však doprialo pohodlie microSD slotu, ktorý nie je zdieľaný so SIM. Veľmi slušná je rýchlosť čítania vnútornej flash pamäte, kde sme namerali 212 MB/s, horšie to je už so zápisom, ktorý v teste zakotvil tesne pod hranicou 45 MB/s.

moto g5 shot battery

Akumulátor s kapacitou 2800 mAh nie je žiadnou masívnou powerbankou a telefónu by viac slušil povedzme 3500 mAh článok, no rozmery by narástli a celková hrúbka zariadenia by bola ešte väčšia. Nevadí, aj napriek nie veľmi úspornému čipsetu a náročnému Full HD displeju to celkom zvládal, hoci koniec nášho bežného pracovného dňa ho často zastihol v červených číslach a neraz aj pod päťpercentnou hranicou.

moto g5 shot ampere

Chválime priloženú 10W nabíjačku, ktorá natlačí energiu do akumulátora naozaj rýchlo, pri vybití na 1% stačilo len 20 minút kým sa akumulátor dostal na 25%. Celkové nabitie na plnú kapacitu trvá približne 100 minút. S bežnou 1A nabíjačkou už to bolo o poznanie pomalšie, telefón sa nabíjal prúdom okolo 800 mA. S QuickCharge 2.0 nabíjačkou to šlo rýchlejšie, okolo 1600 mA, podobne ako pri originálnej nabíjačke.

moto g5 shot bench PCmark moto g5 shot bench 3Dmark 

Na internet sa Moto G5 dostane cez LTE, mimo dosahu siete štvrtej generácie cez HSPA a EDGE. Pripojenie k sieti a k ďalším zariadeniam nakrátko zabezpečuje Wi-Fi adaptér v štandardoch 802.11 a/b/g/n a Bluetooth 4.2. GPS, senzor priblíženia, okolitého osvetlenia a akcelerometer sú už povinnou výbavou, svoje miesto si v našiel aj gyroskop, no po NFC si budete musieť ísť až do väčšej G5 Plus.

 

Multimédiá

Moto G5 sa pri ozvučení spolieha na jediný reproduktor, ktorý sa nachádza v slúchadle a kvalita reprodukcie tomuto riešeniu aj zodpovedá. Vhodnejší bude na sledovanie filmov a hranie hier, a aj to pri nižších hlasitostiach. Aj na maximálnej úrovni hrá totiž pomerne potichu a napriek tomu už začína zvuk deformovať. Hudbu si tak najlepšie vychutnáte cez slúchadlá, alebo externý reproduktor. Akýkoľvek BT reproduktor bude lepším riešením než ten vstavaný. Kvalita hovoru je však v poriadku, dobre nás bolo počuť aj na druhej strane.

Príjemným prekvapením je celkom určite fotoaparát. V tejto cenovej lige by sme sa uspokojili aj s niečím horším, než je CMOS snímač Sony Exmor RS s rozlíšením 13 MPix a objektívom so svetelnosťou F/2.0. Takúto kombináciu sme videli už pri vyšších modeloch z predchádzajúcich rokov a keď to tam fungovalo, tak prečo nie aj tu.

moto g5 landscape orig

*.1/2000, F2.0, ISO 50 – keď je dostatok svetla, Moto G5 dokáže urobiť dynamicky pekný obrázok s dobre zachytenými farbami i kontrastom. Dobrá je kresba aj vzdialenejších detailov. (kliknite na náhľad pre zobrazenie pôvodnej fotografie)

Samozrejme, platí to, čo pri drvivej väčšine smartfónových fotoaparátov; s klesajúcim svetlom klesá kvalita fotografie, ide len o to, ako rýchlo. V prípade Moto G5 táto krivka nepadá priveľmi rýchlo, takže aj v horších svetelných podmienkach, keď je vonku zamračené alebo v interiéri slabšie osvetlenej krčmy, zvládne zachytiť obrázky, ktoré sa budú dať publikovať minimálne na sociálnej sieti. Len svojim spolustolovníkom povedzte, aby sa priveľmi nehýbali.

moto g5 shot auto camera moto g5 shot manual camera

Aplikácia fotoaparátu je jednoduchá a prehľadná, v automatickom režime stačí len stláčať spúšť, no nachádza sa tu aj manuálny režim, kde sa dajú rýchlo nastaviť všetky dôležité parametre expozície. Rýchla korekcia expozície je dostupná aj v automatickom režime, takže snímka sa dá zosvetliť alebo stmaviť len pohybom prsta okolo ostriaceho rámčeka.

moto g5 landscape DOF

*.1/105, F2.0, ISO 50 – fotoaparát má zaujímavú hĺbku ostrosti, vďaka čomu sa dá s Moto G5 aj kreatívnejšie pohrať. V tomto prípade by sa nám záber páčil trochu kontrastnejší, aj tu je pekná kresba detailov, keďže automatika mohla udržať citlivosť na najnižšej možnej úrovni. (kliknite na náhľad pre zobrazenie pôvodnej fotografie)

Fotoaparát zvládne aj panoramatický snímok a samozrejme video v štandardnom Full HD rozlíšení pri 30 fps. Zhotoviť sa dá aj obľúbené spomalené video, v tomto prípade je to v 540p rozlíšení pri 120 fps. Kvalita videa je priemerná, zachytávanie zvuku nie je ideálne, čo je vzhľadom orientáciu oboch mikrofónov prirodzené.

moto g5 shot front camera

Predná kamera ponúka rozlíšenie 5 MPix a široký uhol záberu, takže pri fotení seba sa z ruky sa k vám do záberu vmestí aj niekto ďalší. Kvalita takto zhotovených fotiek je celkom dobrá a na potreby selfie stačiť bude. Fotoaparát dokonca v režime prednej kamery pozná aj HDR, aj keď to funguje o poznanie horšie než pri tom hlavnom. A nechýba ani funkcia skrášlenia tváre, inak povedané rozmazávadlo detailov do veľkých farebných máp.

moto g5 portrait noHDR moto g5 portrait HDR

*.1/200 a 1/400, F2.0, ISO 50 – protisvetlo je priestor, kde sa môže s expozíciou pohrať aj funkcia HDR. V tomto prípade celkom pomohla, dynamický rozsah sa podstatne zväčšil a farby nie sú príliš saturované. HDR však v iných prípadoch často zasiahla o dosť agresívnejšie a zábery získali šedastý odtieň.

 

Softvér

Moto G5 prichádza už priamo s nainštalovaným Androidom vo verzii 7.0. Je dobré, že Lenovo sa pri nových modeloch Moto snaží dodávať vždy najnovší a od akejkoľvek nadstavby oprostenú verziu systému. So smartfónom dostanete len úplný základ, bez kvanta predinštalovaných aplikácií, takže nemusíte strácať čas pri konfigurácii systému podľa svojich potrieb. Systém reaguje veľmi dobre no slabším chvíľkam sa nevyhol, aj keď len sporadicky. Menu je vysúvacie zo spodného okraja obrazovky, takže ikony nie sú roztrúsené po ploche a pritom sa do spodného riadku vmestí hneď päť najpoužívanejších odkazov. Notifikačné menu sa vysúva z horného okraja a na dvakrát, takže sú rýchlo prístupné aj vybrané systémové nastavenia.

moto g5 shot home moto g5 shot drawer

Lenovo toho nepridalo do systému veľa, no zato sú to všetko užitočné funkcie, ktoré dávajú zmysel a reálne pomôžu spríjemniť prácu so smartfónom. Moto aplikácie, ktoré sme videli už na predchádzajúcich drahších modeloch sa nachádzajú aj tu, avšak s jedným zásadným vylepšením.

moto g5 shot moto akcie

Moto Akcie sú už klasikou – pri dvojitom otočení smartfónu sa zapne fotoaparát, dvojitým zvislým potrasením sa aktivuje svietidlo, či pri otočení displejom smerom nadol sa aktivuje režim Nerušiť. To všetko poznáme, funguje to aj pri uzamknutej obrazovke a najmä rozsvietenie baterky je skvelý a užitočný prvok.

Novinkou je však ovládanie systému snímačom obtlačkov prstov. Toto riešenie tak nahrádza absentujúce kapacitné tlačidlá a snímač sa dá využiť podobne ako touchpad notebooku. Základnú funkcionalitu, keď sa po priložení prsta obrazovka odomkne a pri ďalšom podržaní znovu zamkne, takže nie je potrebné použiť tlačidlo na boku smartfónu (užitočné najmä keď smartfón leží chrbtom na stole), už poznáme.

Priložením a potiahnutím prstu doľava sa však môžete vrátiť späť a potiahnutím prstu vpravo sa zobrazí náhľad aktuálne otvorených aplikácii. Krátke podržanie prsta na snímači vás vráti na domovskú obrazovku, dlhé podržanie otvorí Google Asistenta a niečo medzi tým, také trochu kratšie dlhé podržanie zasa uzamkne obrazovku smartfónu. Šikovne vymyslené, len si na to treba chvíľu zvykať. Ovládanie smartfónu jednou rukou to trochu urýchli, aj keď sa nedá povedať, že aj zjednoduší. Najmä ak leží smartfón na stole, stáva sa vzhľadom na zaoblený chrbát toto ovládanie ťažko použiteľné a zariadenie treba pridržiavať jednou rukou. Možno by mohla byť v budúcich modeloch táto dotyková plocha ešte väčšia, trebárs celý spodný okraj pod displejom, každopádne One-button nav je zatiaľ inovácia, ktorú určite vítame.

 

Favorit na cenovo výhodný smartfón roka

Lenovo dokázalo namiešať použiteľné funkcie, rozumnú hardvérovú výbavu a atraktívny dizajn do jedného vydareného kokteilu za veľmi zaujímavú cenu. Za dve stovky tak dostanete moderný smartfón s najnovším Androidom, pripraveným pre inštaláciu vašich obľúbených aplikácií priamo po vybalení z krabice. Páči sa nám aj fakt, že Lenovo sa neuskromnilo s obyčajným senzorom obtlačkov prstov, ale šlo ďalej a rozšírilo jeho funkcionalitu celkom užitočným smerom.

Výdrž na jedno nabitie by sme si predstavovali väčšiu, akumulátor sa však dá rýchlo nabiť a doplniť energiu aj v priebehu dňa je s pribalenou nabíjačkou otázkou niekoľkých minút. Snapdragon 430 takisto nepatrí medzi najrýchlejšie čipsety a na nejaké šialené herné zážitky aj kvôli slabému ozvučeniu sa netešte, bežnú dennú agendu však zvláda bez problémov a najnovší Android sa na ňom pohybuje hladko.

lenovo moto g5 fin

Chválime aj fotoaparát, ktorý vytŕča z davu a pekný, dobre čitateľný Full HD displej. Aj z hľadiska dizajnu či materiálového prevedenia Moto G5 určite zaujme. Ak si odmyslíme niektoré čínske modely, ktoré si u nás bežne nekúpite a je treba navštíviť najväčšie ázijské eshopy, je Moto G5 najlepším smartfónom v cenovej kategórii do 200 EUR. Predajná cena je 199 EUR, no predsa odprúčame priplatiť si 10 EUR za verziu s 3 GB RAM, ten jeden gigabajt navyše systému len pomôže a hluchých chvíľ bude mať smartfón menej.

Ak pre vás nie je 200 EUR hranica limitom, ale ste ochotný priplatiť aj o čosi viac, je silným konkurentom Moto G5 jeho väčšia verzia s prívlastkom Plus. Cenový rozdiel je síce ďalších 60 EUR, no dostanete za ne o trochu väčší displej, vyšší výkon pre hranie hier, NFC, väčšie úložisko, vyššiu výdrž na jedno nabitie a dokonca aj ešte lepší fotoaparát. A to sú už v tomto segmente veľmi silné lákadlá.

tip

Moto G5
CENA: 209 €
+-
Dizajn a konštrukciaChýbajúca notifikačná LED
DisplejSlabšia výdrž na jedno nabitie
Fotoaparát
Výborná cena
Konštrukcia a prevedenie94
Výkon70
Výdrž a mobilita75
Displej88
Cena/hodnota98
HODNOTENIE: 85/100
Aktuálne najvýhodnejší smartfón v dvestoeurovej cenovej hladine. Každé jedno euro je v prípade Moto G5 dobrou investíciou, za ktorú dostanete vyvážený mix hardvéru v elegantnom a dobre spracovanom tele, veľkým plusom je aj slušný fotoaparát.

Za poskytnutie testovacej vzorky ďakujeme spoločnosti:

Lenovo logo 2015.svg

Smartfón Moto G5 nájdete v ponuke eshopu Alza.sk

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013