Menu

ASUS

  • Napísal(a)  Petronela Sucháňová
  • Zverejnené v Notebooky
  • Čítať 3465 krát
  • veľkosť písma zväčšiť veľkosť písma zväčšiť veľkosť písma
  • Tlač
  • E-mail

ASUS. To je značka môjho už pomaly 5 ročného každodenného priateľa a pomocníka. Jeho hodnota bola ešte v slovenských korunách zaokrúhlene 20 000. Jeho parametre sú pre mňa natoľko záhadné pretože mu nerozumiem a nálepky o možných dosahovaných výkonoch sú v dnešnej dobe vyšúchane a zodraté.

To môžeme chápať aj ako každodennú výkonnosť notebooku dnešného 23 ročného jedinca. Znamená to aj to, že podlieha neustálemu nátlaku a pripravenosti 24 hodín denne. Počet otvorených priečinkov je občas nevyčísliteľný. Resetovanie si pýta málokedy. Preto je aj jedinečný. Ale aj preto, lebo zaháňa moju nudu, pomáha pri práci, pri učení, tvorení. Jeho kapacita mozgu a úložného priestoru je snáď aj dosť vysoká na moje potreby, aj keď neraz sa už stalo že som mu musela podať pomocnú ruku a urobiť mu priestor pre novšie informácie, ktorými ho živým.

Tento génius je aj fyzicky zdatný a imunitu má zatiaľ v poriadku. Neraz čelil i neprimeranému zaobchádzaniu od malých i veľkých detí, no dokonca i dospelých. Taktiež bol vystavený radiátorovému teplu, ale aj oknovému prievanu. Grafiku si udržiava jak tak zachovalo. Jeho rýchlosť síce už nie je to, čo bývala ale to je aj tými odpracovanými rokmi. Občas ma dokonca nahnevá pomalými reakciami, ale snáď to robí iba kvôli tomu, že ma chce nahnevať občas. Zlyhanie životnosti ešte sa neprejavuje, aj keď raz za čas ma naplaší neočakávaným vypnutím funkcií. No často mu nedovolím robiť takéto srandičky.

Pravdaže už v dnešnej dobe je v príbuzenstve s ďalšími pomocníkmi ktoré v ňom prebývajú ako parazity a tými sú Windows, internet, programy, priečinky, a pod. Spolupracuje s myšou, reproduktormi, mikrofónom USB-čkami, tlačiarňou a pod. To je v kocke predstavenie môjho Asusu.Čiže:Životnosť: kúpený pred 5 rokmi; Kapacita: stačí; Grafika: stačí; Pamäť: slúži; Psichycký stav: spôsobilý; Fyzický stav: výkonný; Schopnosti: priemerné niekedy prekvapujúce.

Viac z tejto kategórie: « Môj skvelý bambus Dell Studio 1555 »
návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013