Logo
Vytlačiť túto stránku

Arctic ponúkne all-in-one vodné chladenie pre grafiky

Arctic ponúkne all-in-one vodné chladenie pre grafiky

Potrebujete zo svojej grafickej karty dostať nejaké tie FPS navyše, kremík si pýta nejaké tie MHz navyše, ale chladič už nejako nestíha? Skúste zainvestovať do Accelero Hybrid III-140 od Arctic. Vodného chladenia s výkonom 300W.

accelero hybrid III 140 arctic GPU

Okrúhle tri stovky wattov tepla dokáže odviesť novinka od Arctic a poradí si aj s najvýkonnejšími grafickými jadrami. Veľký medený blok chladiča by mal efektívne odvádzať teplo kvapalinou do 140 mm radiátora. O uzatvorený okruh sa nebude treba starať a v balení nechýba obľúbená teplovodivá pasta Arctic MX-4.

accelero hybrid III 140 arctic VRM

O napäťové regulátory sa stará osobitný 80 mm ventilátor. Žiadne nízke pasívy a spoliehanie sa na prúdenie vzduchu od hlavného ventilátora či prietoku v skrinke. Lepšie chladenie regulátorov umožní zvýšiť napätie samotného jadra, alebo zabezpečiť ich vyššiu životnosť aj pri výraznejšom pretaktovaní. Na regulátory nie je treba nalepovať malé pasívy a preto je inštalácia továrenského chladiča napríklad v prípade reklamácie karty jednoduchšia. Pre grafické karty GeForce GTX 780, GTX 770, GTX 980 (Ti) a pre Radeony R9 290X a R9 280X sú pripravené špeciálne tvarované chladiče, pre ostatné grafické karty sa dá použiť sada univerzálnych menších pasívov.

accelero hybrid III 140 arctic RAM

Nezabudlo sa a ani na pamäťové čipy, pre ktoré je v kite pripravený masívny backplate pre vyššiu efektivitu chladenia. Rebrovanie umožní rýchlejší prestup tepla do okolitého priestoru a ovievané môže byť napríklad prúdom vzduchu z chladiča procesora.

accelero hybrid III 140 arctic set

Ak sa nevyberiete cestou výkonu, ale chcete predĺžiť životnosť svojej grafickej karty alebo znížiť hlučnosť chladenia, môžete upraviť krivku regulácie otáčok a nájsť tak optimálny pomer medzi prevádzkovými teplotami a hlučnosťou chladenia. Pribalené ventilátory preto majú PWM reguláciu.

Arctic Hybrid III-140 je na trhu k dispozícii za 119,99 EUR, v predaji bude aj lacnejšia verzia so 120 mm radiátorom.

Zdroj: TS Arctic

© 2015 PCNews.sk