Logo
Vytlačiť túto stránku

ASUS má herný monitor s obnovovacou frekvenciou 180 Hz

ASUS má herný monitor s obnovovacou frekvenciou 180 Hz

Na slovenský trh uviedla spoločnosť ASUS herný monitor ROG Swift PG248Q, ktorý sľubuje plynulé hranie vďaka funkcii pretaktovania obnovovacej frekvencie na 180 Hz, milisekundovej odozve (GTG) a podpore technológie NVIDIA G-Sync. Dostupný je navyše za vcelku rozumnú cenu.

Iste, za 500 EUR si môžete kúpiť monitory aj tri, ale kvalitný herný monitor s G-Syncom len jeden. Dvadsaťštyri palcový ROG Swift PG248Q je vďaka svojim vlastnostiam vhodný pre všetky typy hier, najviac sa potešia fanúšikovia FPS a závodných simulátorov, ktorí sú citliví na pohybovú neostrosť a rozmazávanie obrazu.

asus pg248Q 2

Monitor využíva technológiou G-Sync, ktorá synchronizuje obnovovaciu frekvenciu s grafickou kartou triedy GeForce GTX. Tým sa eliminuje oneskorenie a zatrhávanie obrazu, spolu s novými grafikami GeForce GTX 1060 a vyššími je možné využiť aj vysokú obnovovaciu frekvenciu, ktorá po pretaktovaní činí až 180 Hz. Monitor tak dokáže prekresliť scénu častejšie a má viac priestoru pre synchronizáciu s generovanými snímkami z grafickej karty.

Keďže monitor je zaradený do hernej série ROG, nesmie chýbať ani atraktívny dizajn a zopár užitočných funkcií navyše. Dedikované tlačidlo GamePlus pridá do hry vylepšenia v podobe zameriavača, počítadla FPS, časovača a ďalších informačných prvkov. Už štandardom je niekoľko prednastavených režimov, pričom svoje vlastné nastavenia dostali aj RTS/RPG a FPS hry.

asus pg248Q 3

V tele monitora sa nachádza aj dvojportový USB 3.0 rozbočovač, ku grafickej karte ho pripojíte cez HDMI 1.4 alebo DisplayPort vo verzii 1.2. Osembitový TN panel s FullHD rozlíšením ponúka papierový kontrast 1000:1 a maximálny jas 350 cd/m2. Z hľadiska ergonómie sa dokáže monitor pohybovať vo všetkých smeroch, výškové nastavenie má rozsah skvelých 120 mm a v prípade potreby je možné otočiť panel na výšku.

ASUS ROG Swift PG248Q je už na našom trhu dostupný, odporúčaná cena je 499 EUR.

Zdroj: TS ASUS

© 2015 PCNews.sk