Logo
Vytlačiť túto stránku

ASUS začal s predajom herného počítača ROG GR8 II

ASUS začal s predajom herného počítača ROG GR8 II

Kompaktný herný počítač ASUS ROG GR8 sa dočkal svojho nástupcu. Vyšší výkon, inovované komponenty a veľa hernej zábavy prináša aj na slovenský trh. Cena sa bude začínať na tisíceurovej hranici.

Druhá generácia ROG GR8 pokračuje v trende nastavenom svojim predchodcom. Malý herný počítač v atraktívnej skrinke s objemom len 4 litre sa spolieha na komponenty upravené na mieru. Tie umožňujú uväzniť vysoký výkon do malého tela.

K dispozícii bude dvojica konfigurácii, základom tej lacnejšej je Intel Core i5-7400 v kombinácii s 8 GB DDR4 SO-DIMM pamäte. Výkonnejšia verzia dostane Intel Core i7-7700 a 16 GB RAM. Pre Windows 10 je pripravený M.2 SSD od Intel s kapacitou 256 GB, pre prípadné rozšírenie je možné využiť voľný 2,5“ slot.

asus rog gr8 ii back

Pre potreby plynulého hrania je pripravená na mieru upravená GeForce GTX 1060 s 3 GB pamäte, takže v porovnaní s predchádzajúcou generáciou ROG GR8 osadenou kartou GTX 960 je novinka výkonnejšia až o 47%. Vďaka nej nebude mať malý počítač problém plynule rozchodiť aktuálne hry vo Full HD a 1440p rozlíšeniach.

Kvalitu zvuku podporuje technológia SupremeFX Audio s kartou so SNR na hodnote 113 dB. Samozrejmosťou je rýchly ethernet cez sieťový adaptér Intel a bezdrôtový adaptér s prenosovou rýchlosťou až 867 Mb/s. Nechýba Bluetoooth vo verzii 4.2 a obojstranné USB 3.1. Herné počítače musia vedieť upútať aj na pohľad, ASUS v tomto prípade použil svoju domácu technológiu Aura Sync. Vďaka nej je možné podsvietenie skrinky synchronizovať s perifériami ROG a prenášať tak svetelné efekty na celý stôl.

asus rog gr8 ii aura

ASUS ROG GR8 II sa bude na našom trhu predávať za 1004 EUR vo verzii s procesorom Intel Core i5, za výkonnejšiu konfiguráciu s Core i7 zaplatíte 1259 EUR.

Zdroj: TS ASUS

© 2015 PCNews.sk