Logo
Vytlačiť túto stránku

Elephone P8000 za nízku cenu no s veľkou výdržou

Elephone P8000 za nízku cenu no s veľkou výdržou

Značka Elephone patrí už aj u nás medzi tie známejšie spomedzi tých „neznačkových“. To však neznamená, že jej produkty nestoja za pozornosť. Napríklad model P8000 s veľkým akumulátorom a snímačom obtlačkov prstov.

Kto nemá zvučnú značku, musí ísť po výbave a menšie náklady na vývoj a marketing sa môžu prejaviť aj na nízkej cene. Elephone P8000 je príkladom dobre vybaveného smartfónu za nízku cenu a pokiaľ si na značke nepotrpíte a beriete telefón ako spotrebný produkt, je jedným z kúskov, ktoré stoja za zváženie.

Telefón chce na prvý pohľad zaujať svojimi rozmermi, s pôdorysom 77×154 mm sa naň vmestí 5,5“ displej. Hrúbkou 8 mm sa ani zďaleka neradí medzi najtenších zástupcov čínskej ponuky, no má aspoň oddeliteľný zadný kryt a vymeniteľný akumulátor. Kryt je plastový, telefón však drží pohromade kovové šasi, ktoré zároveň umožňuje vytvoriť tenký rámik okolo displeja. Ten je postavený na IPS paneli s rozlíšením 1920×1080 bodov.

Podobne ako iní výrobcovia, aj Elephone stavil na dobre fungujúci a úsporný MediaTek MT6753 s ôsmimi jadrami Cortex-A53 taktovanými na 1,3 GHz a GPU Mali-T720MP3. Spolu s 3 GB RAM to predstavuje slušný základ pre každodennú prácu i intenzívnejšie hranie hier. Hardvér čerpá energiu z akumulátora s kapacitou 4000 mAh, ktorý je asi najväčšou devízou smartfónu. Vďaka nemu vydrží na jedno nabitie dva až tri dni. Pribaleným adaptérom je možné akumulátor nabíjať pri 2A, 10 minút mu trvá nabitie na 10%, na plnú kapacitu sa nabije za necelé dve hodiny.

elephone p8000 cover

Vnútorné úložisko s kapacitou 16 GB je možné ďalej rozšíriť microSD kartou s kapacitou do 128 GB. Zaujímavosťou je podpora skenovania obtlačku prsta. Senzor sa však nenachádza v tlačidle pod displejom ale na zadnom kryte pod objektívom fotoaparátu. Ten dokáže zhotoviť fotografie v rozlíšení 13 MPix, predná kamera ponúkne rozlíšenie 5 MPix. Ďalšia výbava je typická pre strednú triedu smartfónov, nechýba podpora 4G sietí a dvojica microSIM kariet.

Za Elephone P8000 s Androidom vo verzii 5.1 v čínskom eshope gearbest.com zaplatíte slušných 149,99 USD, čo aktuálne v prepočte vychádza asi na 139 EUR. 

© 2015 PCNews.sk