Menu

Fractal Design uvádza novú sériu skriniek Define C

  • Napísal(a) 
  • Čítať 3400 krát
  • Tlač
  • E-mail

Skrinky rodiny Define od Fractal Design si svoju obľubu získali kvalitou prevedenia a bohatým vnútorným priestorom, ale aj jednoduchým dizajnom. Priamych línií sa drží aj nové séria s označením Define C, ktorá má priniesť ešte efektívnejšie využitie interiéru.

Filozofia Fractal Design vychádza z faktu, že počítačové skrine sa snažia vyhovieť každému a preto ponúkajú množstvo šachiet pre pevné disky, pozícií pre ventilátory a ďalších prvkov, ktoré v drvivej väčšine prípadov ostanú nevyužité. Define C má byť flexibilnejšia platforma pre ATX a mATX systémy, ktorá využije možnosti skrinky tak, aby sa podarilo dosiahnuť ideálny pomer medzi užitočnosťou skrinky a jej vonkajšími rozmermi.

Define C sa sústredia na chladenie, vo svojom vnútri nechávajú veľký otvorený priestor vhodný pre bezproblémový prietok vzduchu a inštaláciu radiátorov vodného chladenia. Typickým prvkom je kryt zdroja a kabeláže, a podobne ako v celej rodine Define aj pozície pre pevné disky na zadnej strane rámu pre základnú dosku. Nechýbajú ani kryty a magnetické filtre ModuVent, odhlučňovací materiál na čele a bočniciach a verzie skriniek s plexi bočnicami. V sérii sú zatiaľ dostupné dva modely.

define C 2

V štandardnom formáte prichádza Define C, v klasickom dizajne a s rozmermi 399×210×440 mm. Určená je pre ATX dosky a do svojich útrob pojme CPU chladiče s výškou do 175 mm, grafické karty s dĺžkou do 315 mm, 360 mm radiátor vodného chladenia, dva 3,5“ disky, tri 2,5“ disky alebo SSD a dovedna sedem ventilátorov. Dve z pozícií sú obsadené domácimi Dynamic X2 GP12 ventilátormi s priemerom 120 mm. Poteší bohatý priestor za rámom pre základnú dosku, do ktorého sa vmestia voľné káble a spomínaný kryt zdroja či odhlučnenie bočníc.

define mini c 1

Ak preferujete menšie skrinky, Fractal Design novinku predstavil aj v minitower formáte. Define Mini C je pripravená pre mATX dosky a je preto je o osem centimetrov nižšia, no s rozmermi 399×210×412 mm stále výrazne podobná Define C. Menšia výška však nič neubrala na možnostiach chladenia, chýba akurát jedna predná 140 mm pozícia a aj veľkosť radiátora vodného chladenia je obmedzená na 280 mm. Ďalšie vlastnosti a možnosti osadenia komponentov sú rovnaké ako v prípade väčšej verzie.

define mini c 2

Fractal Design Define C a Define Mini C sa už objavujú v ponukách našich eshopov. Define C stojí zhruba 70 EUR a Define Mini C 65 EUR. Verzie s plexi v bočnici stoja v oboch prípadoch približne o päť EUR viac.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013