Logo
Vytlačiť túto stránku

Gigabyte ukázal nové karty GeForce GTX 950

Gigabyte ukázal nové karty GeForce GTX 950

S veľkým rozmachom hier typu MOBA uvádza Nvidia grafickú kartu GeForce GTX 950. Gigabyte navyše pridáva vyššie frekvencie a prémiové chladenie.

Počas iba troch rokov sa počet hráčov MOBA hier zdvojnásobil na 80 miliónov. Hodnota esport ako odvetvia sa dnes odhaduje na 612 miliónov dolárov. Ročne sa odohrá viac ako 2100 turnajov v MOBA hrách. The International, ako sa hovorí medzinárodnému majstrovstvu v hre DOTA 2, ktoré sa konalo minulý mesiac, patrí so svojimi cenami medzi najbohatšie športové podujatia sveta.

Nová GeForce GTX 950 je výkonná herná grafická karta vytvorená práve pre hranie MOBA hier. Okrem samotného výkonu je k dispozícii pre majiteľov GTX 950 v rámci GeForce Experience špeciálna optimalizácia herných nastavení a celého systému zameraná na zníženie oneskorenia. Táto kombinácia zaručí skrátenie času odozvy medzi kliknutím myši a dianím na obrazovke takmer o polovicu.

GeForce GTX 950 ponúka v mnohých hrách trojnásobný výkon v porovnaní s našou GeForce GTX 650 a je založená na architektúre Maxwell. Nové hry sa môžete hrať vo full HD rozlíšení a plynulých 60 snímkach za sekundu. Dvojnásobná efektivita oproti predchádzajúcim generáciám navyše znamená, že aj v plnom hernom nasadení sa karta neprehrieva a nie je zbytočne hlučná.

Gigabyte má pri uvedení dostupné dva modely kariet – jednu bežnú a jednu určenú pre náročnejších zákazníkov. No aj tá bežná má upravený systém chladenia, frekvencie sú pri nej nastavené na 1064 MHz / 1241 MHz v Boost režime, čo je viac ako v prípade referenčnej verzie. Aj základná GeForce GTX 950 je teda v podaní Gigabyte pretaktovaná.

Drahší model je ešte výrazne rýchlejší, má 1102 MHz / 1279 MHz a výrazne vylepšený systém chladenia vďaka chladiču Windforce. Obidve karty sú vybavené GDDR5 pamäťou o kapacite 2 GB, čo s ohľadom na celkový výkon karty určite postačuje. Obrazové výstupy sú štyri – dva DVI-D, jeden HDMI a jeden DisplayPort. 

 

© 2015 PCNews.sk