Menu

Intel chce zmeniť podobu našich pracovísk

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2346 krát
  • Tlač
  • E-mail

Spoločnosť Intel pokračuje vo svojom prístupe k inováciám v bežnom živote a snaží sa spríjemniť každodennú prácu s počítačom. Jednou z vecí, ktoré je podľa Intel treba odstrániť sú káble. Obraz už bezdrôtovo prenášame, v poradí je dokovanie a nabíjanie.

Riešenie sa ponúka v zariadeniach s procesormi Intel Core vPro piatej generácie. Svoje ultrabooky, mini PC a 2-in-1 zariadenia už majú na trhu všetci veľkí výobcovia na našom trhu, či už je to ASUS, Dell, HP, Lenovo, alebo Fujitsu a Toshiba. Nové procesory tak reagujú už nielen na požiadavku vyššieho výkonu a nižšej spotreby, ale aj praktické funkcie akými sú bezdrôtové nabíjanie či prenos obrazu.

S bezdrôtovým prenosom obrazu sme sa stretli už dávnejšie a WiDi sa medzičasom stalo súčasťou výbavy notebookov, tabletov a čiastočne aj displejov a televízorov. Ďalšiu úroveň prenosu obrazu, určenú najmä do korporátneho segmentu prinesie Intel Pro WiDi. Firemným používateľom prinesie flexibilnejšiu správu prezentácie, kedy vedúci konferencie môže priraďovať zdieľaný displej jednotlivým používateľom, vylepšené je aj zabezpečenie a správa bezdrôtových kanálov, vďaka čomu vzniká menej interferencií a znižuje sa riziko zahltenia siete.

intel-wireless-workplace-1

Ďalšou technológiou, na ktorú čakáme už aj v domácnosti je Wireless Docking. Tá umožní používateľom pripájať sa prakticky okamžite po príchode k svojmu pracovnému stolu ku všetkým perifériám. Je to podobné, ako keď zacvaknete svoj notebook do dokiny, akurát tá na stole vôbec nebude. Notebook bude stačiť položiť na stôl a automaticky sa pripojí klávesnica, myš, externý disk a rozšírená pracovná plocha sa zobrazí na veľkom monitore. Súčasťou bude aj bezdrôtové nabíjanie, ktoré je vďaka úsporným procesorom a znižujúcej sa spotrebe ultrabookov čoraz ľahšie realizovateľné.

intel-wireless-workplace-ssdMožnosti správy a hardvérové posilnenie zabezpečenia je ďalším významným prvkom procesorov Core vPro. Vzdialená správa káblovými i bezdrôtovými sieťami je možná vďaka technológii Active Management, a to aj v prípade, že je zariadenie vypnuté alebo je poškodený operačný systém. Šifrovanie na úrovni pevného disku zabezpečuje nový Intel Solid-State Drive Pro série 2500.

Zdroj: Intel

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013