Menu

Kingston zavádza prevratný urDrive

  • Napísal(a) 
  • Čítať 4026 krát
  • Tlač
  • E-mail

USB flash disky odteraz nebudú len zariadenia slúžiace na ukladanie dát. Kingston totiž predstavil unikátnu aplikáciu nazvanú urDrive, ktorá klasické USB celkom vkusne oživí.

UrDrive je v podstate sada aplikácií zabudovaných priamo na USB. Obsahuje niekoľko prvkov, ktoré pokrývajú základné potreby každého používateľa PC. Prvým z nich je samozrejme webový prehliadač. Kingston sa rozhodol použit Maxthon 3, ktorý by mal zabezpečiť rýchle spustenie a načítanie webového obsahu a zároveň bezpečnosť pri surfovaní.

Okrem toho je k dispozícii aj prehliadač Fooz Kids, ktorý je primárne určený pre deti a má ich chrániť pred nástrahami internetu. Všetky cookies sú dokonca ukladané priamo na USB a nemusíte a tak obávať, že ich pri pripojení do iného PC stratíte. O bezpečnosť sa stará aj Norton PC Checkup. Táto aplikácia plní v podstate funkciu mobilného antivírusu. Prostredníctovm jeho skenu môžete odhaliť vírusy a iný potenciálne škodlivý softvér, ktorý by mohol ohroziť aj identitu používateľa.

Homepage urDrive je naozaj prívetivý a prehľadný

Pri vývoji sa nezabudlo ani na multimédiá a zábavu. Zabudovaný prehrávač sa postará o vaše obrázky, hudbu a videá. Voľný čas vám môžu vyplniť aj hry od EA Games a PopCap Games, ktoré sú v prostredí urDrive dostupné. Aplikácie sa navyše dajú aj dokúpiť prostredníctvom internetu.

Zaujala nás aj možnosť prepojiť USB s internetom a využit cloud na zálohovanie dát. Táto funkcia sa dá použiť aj na zvýšenie kapacity flash disku. Jediným problémom by mohla byť potreba kvalitného internetového pripojenia, avšak to je v dnešnej dobe už takmer samozrejmosťou.

UrDrive sa bude predinštalovávať na zariadenia DataTraveler 109, DataTraveler 101 druhej generácie no a v neposlednom rade DataTraveler 108. Okrem toho sa počíta aj s budúcim využitím pri DataTraveler tretej generácie. Rada týchto USB poskytne používateľom kapacitu od 4GB do 32GB.

Zdroj: TS Kingston

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013