Logo
Vytlačiť túto stránku

Kingston zavádza prevratný urDrive

Kingston zavádza prevratný urDrive

USB flash disky odteraz nebudú len zariadenia slúžiace na ukladanie dát. Kingston totiž predstavil unikátnu aplikáciu nazvanú urDrive, ktorá klasické USB celkom vkusne oživí.

UrDrive je v podstate sada aplikácií zabudovaných priamo na USB. Obsahuje niekoľko prvkov, ktoré pokrývajú základné potreby každého používateľa PC. Prvým z nich je samozrejme webový prehliadač. Kingston sa rozhodol použit Maxthon 3, ktorý by mal zabezpečiť rýchle spustenie a načítanie webového obsahu a zároveň bezpečnosť pri surfovaní.

Okrem toho je k dispozícii aj prehliadač Fooz Kids, ktorý je primárne určený pre deti a má ich chrániť pred nástrahami internetu. Všetky cookies sú dokonca ukladané priamo na USB a nemusíte a tak obávať, že ich pri pripojení do iného PC stratíte. O bezpečnosť sa stará aj Norton PC Checkup. Táto aplikácia plní v podstate funkciu mobilného antivírusu. Prostredníctovm jeho skenu môžete odhaliť vírusy a iný potenciálne škodlivý softvér, ktorý by mohol ohroziť aj identitu používateľa.

Homepage urDrive je naozaj prívetivý a prehľadný

Pri vývoji sa nezabudlo ani na multimédiá a zábavu. Zabudovaný prehrávač sa postará o vaše obrázky, hudbu a videá. Voľný čas vám môžu vyplniť aj hry od EA Games a PopCap Games, ktoré sú v prostredí urDrive dostupné. Aplikácie sa navyše dajú aj dokúpiť prostredníctvom internetu.

Zaujala nás aj možnosť prepojiť USB s internetom a využit cloud na zálohovanie dát. Táto funkcia sa dá použiť aj na zvýšenie kapacity flash disku. Jediným problémom by mohla byť potreba kvalitného internetového pripojenia, avšak to je v dnešnej dobe už takmer samozrejmosťou.

UrDrive sa bude predinštalovávať na zariadenia DataTraveler 109, DataTraveler 101 druhej generácie no a v neposlednom rade DataTraveler 108. Okrem toho sa počíta aj s budúcim využitím pri DataTraveler tretej generácie. Rada týchto USB poskytne používateľom kapacitu od 4GB do 32GB.

Zdroj: TS Kingston

© 2015 PCNews.sk